Ana SayfaPiyasaReysaş Lojistik ve Artı Yatırım Holding sorusu---

Reysaş Lojistik ve Artı Yatırım Holding sorusu

1 / 2
Reysaş Lojistik ve Artı Yatırım Holding sorusu
04 Aralık 2017 - 08:21 www.borsagundem.com

KÂRDA İSTİKRAR ŞART

SORU (1) - RYSAS hissesini halka arzdan beri bekliyorum. Hisse dörtte bir dolar fiyatında. Zarar 10 yıldır var. Nasıl görüyorsunuz? 

Erol

CEVAP - Borsada gerçekleştirilecek yatırımlarda belli kriterlerle hareket edilmesi olası riskleri de minimize eder. Eğer firma zarar ediyor ya da düzensiz bir gelir ve kârlılık yapısına sahipse hissenin yükselme potansiyeli de buna bağlı olarak zayıflayacaktır. Öte yandan şirket düzenli olarak gelir ve kârlılığını artırıyorsa o takdirde hissenin çıkma ihtimali daha fazla olacaktır. 

Reysaş Lojistik’in mali yapısı incelendiğinde firmanın son iki yılda zarar ettiğini görebilmekteyiz. Öte yandan açıklamış olduğu 2017 dokuz aylık bilançosunda dönem sonu kârında artış gözleniyor. Ancak firmanın bir önceki yılın dokuz aylık döneminde de kâr etmiş olmasına rağmen yıl sonunda zarar ettiği göz önüne alındığında bu yıl sonunda da zarar olasılığı hiç de düşük değil. Halihazırda şirketin birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 46,6 milyon TL seviyesinde. Şirketin finansal gider kalemi hayli yüksek. Bundan kaynaklı olarak esas faaliyet kârının eridiği gözlenmekte. Mali yapının istikrarlı bir büyümeye dönememesi ister istemez hisse üzerinde baskıya neden oluyor. Son bir yılda piyasada gözlenen genel çıkış seyriyle birlikte yükselişi ancak nominal değerinin üzerine çıkmasına olanak tanıyabildi. Söz konusu çıkış 13 Eylül 2017 günü en yüksek 1,60 TL’yi test etmesinin ardından gerilemesine yol açarken şimdilerde de 1,15 TL’nin üzerinde tutunuyor. Hisse mevcut haliyle piyasadaki genel dalgalanmalarla arada yukarı ataklarda bulunuyor. Ancak uzun vadeli bir çıkış için şirketin gelir ve kârlılığını güçlü şekilde artırdığını görebilmek önemli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)