Ana SayfaPiyasaReysaş Lojistik ve Artı Yatırım Holding sorusu---

Reysaş Lojistik ve Artı Yatırım Holding sorusu

2 / 2
Reysaş Lojistik ve Artı Yatırım Holding sorusu
04 Aralık 2017 - 08:21 www.borsagundem.com

SPEKÜLATİF BEKLENTİLERLE OLMAZ

SORU (2) - Artı Holding, Altınyağ’ın ortak araması haberiyle yükseliyor gibi. Bu yükseliş ne kadar sürer? Buradan 2 bin TL alış bana kısa vadede ne getirir acaba? 

Turgay Akkoyunlu

CEVAP - Borsada getiri elde etmenin kuşkusuz birden fazla yolu vardır. Bu anlamıyla kısa vadeli beklentilerle ya da spekülatif hareketler sergileyen hisselerde işlemlerde bulunarak kazanç elde etmeye çalışmak bir yöntem olarak kabul edilebilir. Ancak böylesi bir durumda ısrarla uzun vadeli beklentilerle hareket edilmesini hatırlatmak isteriz. Bu noktada ısrarcı olmamızın temel nedeni uzun vadede hissenin hareketinin şirketin mali yapısı ile uyumlu bir hareket sergilemesi. Bu da şirketin mali yapısını takip ederek uzun vadede çıkış potansiyelinin görülme olasılığını artıracaktır. Böylesi bir durum düşük riskle getiri şansının artmasına imkan tanıyacaktır.

Artı Yatırım Holding’i değerlendirirken de bu bakış açısını göz ardı etmemeli. Şirketle ilgili olası spekülatif beklenti ve haberleri takip ederek getiri elde etmeye çalışmak yerine firmanın mali yapısını takip ederek olumlu bir gelişme kaydedip kaydetmediğinin incelenmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Şirketin mali yapısı incelendiğindeyse son iki yılda zarar ettiği görülecektir. Açıklanan 2017 dokuz aylık bilançosunda dönem sonunda elde edilen cüzi miktardaki kârın devam etmesi halinde yıl sonunda da kârını sürdürmesi olanak dahilinde. Ancak rakamın düşüklüğü zarar ihtimalinin hiç de düşük olmadığını göstermekte. Halihazırda nominal değerinin altında işlem gören hissenin kasımın ikinci yarısında yukarı yönlü dalgalanmalarda bulunmasını anlamlı görebilmek için şirketin güçlü bir kârlılığa kavuşacağına dair sinyali alabilmek şart. Mevcut durumdaysa bu işaretin varlığından bahsetmek mümkün değil. Sonuç olarak hissede çeşitli beklentilerle iniş çıkışlar yaşansa da istikrarlı bir çıkış için mali yapıda büyüme olacağına dair işaret gözlemleyebilmeli. Aksi takdirde gerçekleştirilecek her alım gereksiz bir riskin üstlenilmesi anlamına gelecektir.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)