Ana SayfaPiyasaRhea Girişim ve Türk Traktör sorusu---

Rhea Girişim ve Türk Traktör sorusu

2 / 2
Rhea Girişim ve Türk Traktör sorusu
01 Şubat 2018 - 08:37 www.borsagundem.com

ÇALIŞANLARIYLA ANLAŞTI

SORU (2) - Dört adet hisse seçtim ve hepsinden ayrı ayrı 50 lot alım yaptım birikmiş paramla. Elimde Türk Traktör hissesinden de var. Sizden istediğim yardım şudur bundan sonrası için bu hisselerden düzenli alım yapacağım ama nasıl yapmalıyım? Mesela her ay hepsinden bir miktar alarak mı? Yoksa her ay sadece birinden bir miktar alarak mı biriktireyim? Şimdiden teşekkürler.  

Fatih Kara 

CEVAP - Borsada kısa vadeli bakış açısı yerine uzun vadeli hareket etmek her zaman için riski düşürmek açısından doğru bir yaklaşımdır. Bununla birlikte borsada işlem gören herhangi bir hissenin alınıp uzun vadede tutulması getiri elde edebilmek için yeterli olmaz. Ayrıca takip edilen şirketin uzun vadede gelir ve kârlılık açısından büyüyen bir yapısının olması önemlidir. Bu durum hissenin prim yapma olasılığını artıracağı için böylesi hisselerin tercih edilmesinde yarar vardır. Türk Traktör hissesini değerlendirirken bu genel bilgileri göz önünde bulundurmakta yarar var. Şirketin mali yapısı incelendiğinde son üç yılın ilk iki yılında kârını düşürdüğünü 2016 faaliyet döneminde ise kârda artış geçekleştirdiği görülüyor. Fakat 2017 yıl sonunda tekrar kârını gerileteceği anlaşılıyor. Açıklanan 2017 dokuz aylık bilançosuna göre kârda gözlenen düşüşün son çeyrekte önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da düşüşün devam etmesi anlamına gelecektir. Şirketin mali performansı hissenin fiyatına da yansımakta. Hisse, geniş bir bant içinde Temmuz 2011’den bu yana yatay hareket ediyor. Zaman zaman yukarı çıkışları olsa da 7,10 TL fiyat seviyelerinde bulunan direnç bölgesini aşamada zorlanıyor. Neticede hisse direnç bölgesini aşamayarak yönünü tekrar aşağıya çeviriyor. Ocak ayında gözlenen çıkışın da devamı gelmezken ayın ikinci yarısında 6,98 TL’ye kadar yükseldikten sonra aşağıya kaydı. 

Şirketle ilgili kamuya yapılan en son açıklama ise Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili. 30 Ocak 2018 tarihli açıklamada 1 Eylül 2017-31 Ağustos 2019 dönemini kapsayan Grup Toplu İş Sözleşmesinin imzalandığı belirtildi. Taraflar ocak ayında karşılıklı olarak grev lokavt kararı almış bilahare karşılıklı olarak bu kararlar ertelemişti. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)