Ana SayfaKulisRusya'ya transfer oldum, çünkü...---

Rusya'ya transfer oldum, çünkü...

2 / 7
Rusya'ya transfer oldum, çünkü...
20 Haziran 2012 - 07:43 www.borsagundem.com

- Mecnur Çolak borsaya nasıl bulaştı, öncelikle bunu anlatabilir misin?
Fenerbahçe’deyken bir Galatasaray maçı oynadık ve kazandık. Kadıköy’deki ilk ışıklandırmalı maç. Biz 2-0 yendik Galatasaray’ı. Bize hem prim hem de hisse senedi verdiler.
-Ne hissesi, o dönemde Fenerbahçe halka açık değil ki?
1993 yılındaydı, bize normal başka hisselerden verdiler. O zaman Güven Sazak yönetimdeydi ve aynı zamanda Meksa Yatırım’ın patronuydu. Bize hem para hem de hisse dağıttılar.
-Hangi hisseleri verdiler?
Finas Finansal mıydı, neydi tam hatırlamıyorum. Hisseler 15 günde yüzde 50 prim yaptı. Genç yaşta bunu görünce aklımız çelindi. Babama, “Bu işlerden millet iyi para kazanıyor, ver parayı buraya yatırayım” dedim. Babamdan aldığımı verdim. Sarıyer’den, Fenerbahçe’den aldığım tüm paraları borsada batırdım. 28 yaşında topu bıraktım. Bırakmak zorunda kaldım… Paraları batırınca uykularım kaçtı. Gece hisseler rüyalarıma giriyordu. Maçta koşarken gözümün önüne hisseler geliyordu. Sonra futbolu bırakıp borsada alım satım yapmaya başladım. Sinan Engin ve Kaya Çilingiroğlu vardı, onların yanında başladım. Ben alım satım yapmaya başladığımda SPK’yı da bilmiyordum. Sonra yasaklarla tanıştım. Sonra hükümete yakın bir aracı kurum sahibi ile takıştık. Hiçbir suçumuz yokken bizi bir gazetede manşet yaptılar. Bu haber üzerine hiçbir suçum yokken beni Mali Şube’ye aldırdılar. 2000’li yılların başıydı. O zaman bizi çok hırpaladılar emniyette ve rekor kefaletle cezaevine gönderdiler! Türkiye’nin rekor kefaletiyle hapse attılar bizi...

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)