Ana SayfaPiyasaSanayi şirketleri de yüksek kura teslim---

Sanayi şirketleri de yüksek kura teslim

2 / 7
Sanayi şirketleri de yüksek kura teslim
16 Kasım 2015 - 11:40 www.borsagundem.com

TABLO NASIL HAZIRLANDI?

Bu noktada 2015 üçüncü çeyrek bilançoları üzerinden satış geliri, esas faaliyet kârı ve net kâr rasyolarını dikkate alarak bir analiz yaptık. Haberimizin tablosunda bu hisseleri görebilirsiniz. 

2015/9 aylık bilançoları 2014/9 aylık rakamlarla karşılaştırdık. Çalışmada sanayi şirketlerine yer verdik ve her kriterde en iyi 20 hisseyi tablomuza koyduk. 

Her üç kalemde de geçen yılın altında performans sergileyen şirketler, 2015 yılında esas faaliyet ve net kâr rakamı ekside olan şirketler ve 2015/9 aylık cirosu 25 milyon TL'nin altında olan şirketler liste dışında kaldı. Bu kapsamda toplam 50 şirket üzerinden çalışma yapıldı. Bu kriterlerin yanında yatırımcılara, hisse değerlemelerine de dikkat etmelerini öneririz.

Sektörel bazda bakıldığında teknoloji, gıda ve otomotiv şirketleri listelerde yer alıyor. Genel olarak tabloya bakıldığında her üç kriterde de listeye giren dokuz şirket var. Bunlar; Datagate Bilgisayar, Say Reklam, Verusa Holding, Orge Enerji, Tukaş, Kristal Kola, Plastikkart, Gersan Elektrik ve Deva Holding.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)