Ana SayfaPiyasaSanayi şirketleri de yüksek kura teslim---

Sanayi şirketleri de yüksek kura teslim

6 / 7
Sanayi şirketleri de yüksek kura teslim
16 Kasım 2015 - 11:40 www.borsagundem.com

HİSSE SENETLERİ ÖN PLANDA

Banu Kıvcı Tokalı, son çeyrekte operasyonel anlamda maliyet/gider optimizasyonu yapmada başarılı olabilen, kur riski taşımayan ya da hedge etme stratejisi ile daha korunaklı kalabilen, mali yapısı güçlü şirketlerin öne çıkacağını söylüyor.
Destek Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Emre Özgüven, 2015 yılının sonuna kadar, yukarı yönlü trendine devam eden hisse senetlerinin ön planda olmasını beklediklerini ifade ediyor. Özgüven, kâr marjı yüksek, istikrarlı bir şekilde kârlılık sağlamayı başarmış, düzenli temettü dağıtan hisselerin portföylerde bulunmasının doğru bir tercih olabileceğine vurgu yapıyor.
Emre Özgüven, "Bilanço kârlılık beklentilerinin sektör ortalamalarıyla karşılaştırmalı bir şekilde değerlendirilmesi gerekirken, temettü ödemesi konusunda sicili iyi olan şirketleri, yatırımcılar yılın kalan döneminde takip edebilir" diye konuşuyor. Özgüven, bu yılın genelinde döviz yükümlülüklerini azaltan veya döviz yükümlülüğüne rağmen kârlılığını artırmış şirketlerin de tercih edilebileceğini ifade ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)