Ana SayfaPiyasaSasa ve Doğusan sorusu---

Sasa ve Doğusan sorusu

2 / 2
Sasa ve Doğusan sorusu
22 Aralık 2016 - 09:35 www.borsagundem.com

ZARAR EDENDEN UZAK DURUN

SORU (2) - Dogub analizi yapar mısınız? Özelleştirme sürecinde olan hisse gelecek vadediyor mu? Sürekli anlık sert yukarı hareketler yapması ne anlama geliyor? 

Sarp Yaman

CEVAP - Uzun vadede yatırımcısına kazandıramayan Doğusan, arada yukarı çıkışlar sergilese de sonrasında tekrar gelen satışlarla birlikte gerilemekte. Son olarak 11 Mayıs 2016 günü en yüksek 2,46 TL’yi test eden hisse, sonrasında tekrar düştü ve şimdilerde nominal değerinin üzerinde tutunmakta. Hissenin yükselememesinin ana nedeni güçlü bir mali yapıya sahip olamaması. Sürekli zarar eden firma son açıkladığı dokuz aylık bilançosunda da zarar etmeye devam ediyor. Farklı bir durum beklemediğimiz şirketin yıl sonunda da zarar yaşaması şaşırtıcı olmayacak. Son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zararı 20,8 milyon TL’ye çıkan Doğusan’ın özsermayesi, sermayesinin gerisine düşmüş durumda. Söz konusu durum şirketin mali yapısını zayıflatırken hisseye ilgiyi düşürüyor.   

Bir şirketin ileriye dönük umut vadedebilmesi için öncelikle kârlı bir yapıya sahip olabilmesi gerekiyor. Doğusan ise sürekli zarar açıklıyor. Bunun nedeniyse gelir oluşturamaması. Gelir yaratamayan bir şirketin zarar açıklamasını normal karşılamak gerekiyor. Bu haliyle şirketin kâra geçebileceğine dair bir işaret alınamamakta. Oysaki yatırımda bulunulacak şirketin kâr etmesinin de ötesinde kârını istikrarlı şekilde artırabildiğini görebilmek gerekir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)