Ana SayfaHisse Öneri ListesiSatışları şahlanan 26 şirket ---

Satışları şahlanan 26 şirket

4 / 16
Satışları şahlanan 26 şirket
13 Aralık 2011 - 10:27 www.borsagundem.com

Dikkat çekenler
Listedeki şirketlerin bir kısmının her ne kadar cirolarını artırsa da bunu çeşitli nedenlerden dolayı karlılığa yansıtamadığını söyleyen Galata Menkul Araştırma Müdürü Polar Yaman, kar marjlarındaki düşüş ve dövizin yükselişinin bu nedenlerde bazıları olduğunu belirtiyor. Öte yandan bazı şirketlerin de aynı başarıyı karlılığa da taşımayı başarmış olduğunu anlatan Yaman, “Ancak bu şirketlerin bazıları da olumlu beklentilerin zaten fiyatlara yansımsı nedeniyle cazibesini yitirmiş durumda” diyor.
Yaman’a göre bu şirketler arasında Otokar, Kordsa, Vestel, İndeks, Söktaş, Datagate, Ersu, Mutlu, ve Park Elektrik hisseleri, hem başarılık ciro ve kar reklamları hem de teknik analize göre dikkat çekiyor.
Turkish Yatırım Araştırma Müdürü Mehmet Baki Atılal, yılın son çeyreğinde satışlarını arıran şirketler arasında Aselsan, Otokar, Vestel ve Park Elektrik Madencilik şirketine dikkat çekiyor. Aselsan’ın satış gelirlerinin teslim ettiği projelere göre değişim göstermekle birlikte yılın son çeyreğinde artış kaydettiğini anlatan Atılal, Otokar’ın ise üçüncü çeyrekte karlılık beklentilerini karşılayamadığını söylüyor. Vestel’de kurlar nedeniyle net finansal gider yazıldığını anlatan Atılal,, “Akıllı tahta ve fatih projesi şirketin itici gücü olabilir. Park Elektrik Madencilik’te ise güçlü dokuz aylık bilanço verileri mevcut” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)