Ana SayfaHisse Öneri ListesiSatışları şahlanan 26 şirket ---

Satışları şahlanan 26 şirket

5 / 16
Satışları şahlanan 26 şirket
13 Aralık 2011 - 10:27 www.borsagundem.com

Endeks nereye gidiyor?
Bunun haricinde piyasa beklentilerine bakıldığında yılın son günlerinde yükseliş eğlimi yaşanabileceğini düşüncesinde olan analistler de var.Aksini savunanlar da yani sonuçta belirsizlik ortamı devam ediyor.
Kasım ayındaki gerileme sonrasında İMKB’nin yukarı potansiyelinin arttığı bir gerçek. İMKB’nin küresel risk iştahının düzelmeye başladığı bir ortamda iyi performans gösterebileceğini belirten İş Yatırım analistleri “Ancak gelişmekte olan ülke çarpanlarına göre fiyatlar henüz yeterince ucuz değil. Piyasa için temkinli görüşümüz ve Merkez Bankası’nın sıkı para politikası nedeniyle bana hisselerinin portföylerindeki ağırlığını artırmama stratejimiz devam ediyor” diyor. Kurum, borsa için düşüşlerin alım fırsatı olarak kullanıldığı ‘biriktir’ görüşünü koruyor ve endeks için hedef değeri de 70.000 seviyesi.
2012 yılı için, başta büyüme olmak üzere yut içi makro göstergeler hisse senedi piyasalar için çok olumlu bir tablo ortaya koyuyor. Ayrıca, endekste ağırlığı yüksek olan bankaların karlarında güçlü bir artış olmayacağı için de hisse senedi piyasasına ciddi bir talep, en azından kısa vadede mümkün görünmüyor. Bu beklentiler neticesinde Gedik Yatırım’ın endeks hedefi 66.500 seviyesinde indirdiğini kaydeden Onur Mutlu, yatırımcılara hisse senedi yatırım olarak değerlendirmelerini ve kısa vadeli ani hareketlerden kaçınmalarını öneriyor.
Temel bir nedeni olamayan sert düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi tavsiye eden Onur Mutlu, hisse senedi seçiminde büyüme ve karlılık potansiyeli yüksek, yabancı ortaklığı gibi beklentileri olan ve aşırı primli olmayan şirketlerin dikkate alınmasını öneriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)