Ana SayfaHisse Öneri ListesiSatışları şahlanan 26 şirket ---

Satışları şahlanan 26 şirket

7 / 16
Satışları şahlanan 26 şirket
13 Aralık 2011 - 10:27 www.borsagundem.com

Yıl sonu çıkışı mı?
Yıl sonu yaklaştıkça, özellikle yabancı fonların pozisyonların kapatmaları ve piyasadan çekilmelerinin etkisiyle işlem hacminde düşüş bekleyen Polat Yaman, piyasadan satıcıların çekilmesiyle olumlu haberlerin bu dönemde muhtemel yükselişleri olması gereken daha fazla tetikleyebileceğini kanaatinde. Buna genel olarak ‘Noel Baba Rallisi’ dendiğini kaydeden Yaman, şunları söylüyor.
“Çok ters bir haber gelmedikçe borda endekslerinin yılı yükselişle kapatma eğiliminde olduğunu gözlemliyoruz. Öte yandan AB borç sorununun çözümüne ilişkin beklentiler de bu hareketi desteklenebilir. İMKB’de yılsonuna doğru 60.00 seviyelerine doğru bir hareket beklenebilir.”
Yatırımcı bu dönemde temkinli iyimser denilen stratejiyi izlemesi gerektiğini savunuyor, Yaman. Muhtemel bir yılsonu yükselişlerinden faydalanmak isterken gelişmeleri de yakından takip edip yatırımcıların gerektiğinde pozisyonlarını kapatmaları gerekiyor. Polat Yaman, “Temel olarak 55.000 seviyesinin üzerinde altına gelindikçe satış bu seviyenin üzerinde ise alım ve pozisyonunu koruma şeklinde bir strateji izlenebilir” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)