Ana SayfaManşetSavaş Divanlıoğlu'ndan özel yatırım stratejisi---

Savaş Divanlıoğlu'ndan özel yatırım stratejisi

4 / 8
Savaş Divanlıoğlu'ndan özel yatırım stratejisi
07 Ekim 2015 - 11:45 www.borsagundem.com

TÜRKİYE’DE DE GELECEK SENE POLİTİKA FAİZİNDE BİRKAÇ KERE ARTIŞ OLACAĞINI GÖRECEĞİZ

-Erken seçim ve ekonomi… 1 Kasım’dan sonar nasıl bir Türkiye bekliyorsunuz?

-Tabi ki ben siyasi eksper veya siyasi analist değilim. Ama bir yatırımcı olarak bunları anlamak veya anlamaya çalışmak da lazım. Ne yapabiliriz? Bu konuda yapılan analizlere ve yoklamalara bakabiliriz. Bunlara baktığımız zamanda sanki birinci seçimden çok fazla bir değişiklik olmayacak gibi. Yani tek parti hükümeti değil de koalisyon olacak gibi görünüyor. Benim ve eminim bütün yatırımcıların ümidi de bu belirsizliği ortadan kaldırıp ve daha istikrarlı bir Türkiye’ye bizi götürürler.

 

-Son zamanlarda ‘güç kaybettiği’ öne sürülen ekonominin yeniden canlanması sizce ne kadar zaman alır? Ekonomi yönetiminden bu konuda nasıl hamleler bekliyorsunuz?

-Tabi ki hükümetin nasıl kurulacağıyla çok alakalı. Ama birkaç şey saydam bir şekilde gözüküyor. Bir kere Amerika bir ara faiz artırmaya başlayacak. Ne zaman olacağı tartışılır. Yıl sonunda mı olur? 2016 yılının ilk çeyreğinde mi olur belli değil. Bu da ne demek? Gelişmekte olan ülkelerin de fonlama tarafında sıkıntılar yaşayacağı bir döneme gireceğiz. Dünyadaki faiz oranlarının belki hafif hafif artacağı bir döneme gireceğiz ve bütün ülkeler de para birimlerini korumak için bazı önlemler alacaklar. Tabi Türkiye’de de gelecek sene politika faizinde birkaç kere artış olacağını göreceğiz. Tabi politika faizi yukarı gidince genel faiz oranları da yukarı doğru gidecektir. Ama şu anda piyasanın bize verdiği faiz oranı risklerimizden dolayı çok yüksek. O yüzden belki bu seçimden sonra riskler aşağı inerse, politika faizi yukarı çıksa bile genel faiz ortamı yukarı çıkmayabilir,  stabil kalabilir. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)