Ana SayfaŞirket HaberleriSilverline CEO’su Laçin Borsa Gündem’e konuştu---

Silverline CEO’su Laçin Borsa Gündem’e konuştu

4 / 7
Silverline CEO’su Laçin Borsa Gündem’e konuştu
15 Nisan 2015 - 11:36 www.borsagundem.com

“AMERİKAYA 3 TIR MAL SATABİLDİK”

-Şirket olarak Avrupa’da Almanya’yı seçmenizin özelliği nedir? ABD’yi, Çin’i ne zaman fethetmeyi planlıyorsunuz?

Mustafa Laçin: 2005 senesinde Almanya’da Silverline’nin bir ofisini açtık. Almanya bizim için kalite merkezi diyebiliriz. Onun için Almanya’yı üs olarak seçtik. Çünkü Almanya’ya satıyorsak, dünyanın her yerine satarız. Almanya’da bizi temsil eden şirket ve liderinde bunda payı var. Hiçbir şey tek başına olmuyor. Son 1 yıldır da Fransa’dayız.

Amerika’da da 3-4 tane müşterimiz var ve sanırım 3 TIR mal satabildik. Çünkü Amerika’da UL diye bir standart var ve alması çok zor. Birde Amerika’daki davlumbaz farklı bir ürün. Bizim Avrupa tipi dediğimiz davlumbaz, Amerika’da ancak yüzde 10’nunu temsil ediyor. Bizde Amerikan tarzı ürün üretmeye çalışıyoruz ve satmak için elimizden geleni yapacağız.

Çin’de de ayrı bir ürün gamı var. Çin bir üretim üssü. Orada esas problem bir firmanın sizin ürünlerinizi satması için, sizi seçmesi önemli. Seçtikten sonra biz ona üretebiliriz. Bu arada biz orada toptancıya değil, son kullanıcıya satana satacağız. Yani işin içinde perakende işi var. Aslında bu işi tetiklemek adına, Çin için cazip bir marka olmamız lazım. Bir ülkede büyüme ve atılım yapmak için üretim gücünden ziyade biraz marka ve algı gücü olmalı. Onun için Çin’den birisi biz sizi satacağız, sizin burada bir değeriniz var dediği an, biz onu yerine getiririz. Şu anda da o süreci yaşıyoruz.

Bu arada şunu da söylemek istiyorum. Bu tür hedefler ciro hedefi değildir. Bunlar bir yedek projelerdir. Şimdi Avrupa’da kriz olduğu zaman Silverline yere mi yapışacak? Tabi ki yapışmayacak. Onun için Amerika ve Çin bizim için cirodan ziyade B planı ve çıkış sahalarıdır. Ben bunu böyle görüyorum. Eğer biz Siverline’nin gelecek 15-20 yılını konuşacaksak, Amerika ve Çin gibi büyük projelerde mutlaka olmamız gerekli.

-Silverline şu anda üretici olarak Avrupa ve dünya sıralamasında kaçıncı?

Mustafa Laçin: Dünyadaki üretim adetlerini göz önüne aldığımızda  Avrupa'nın ilk 5, dünyanın ise ilk 10 üreticisi arasında yer  aldığımızı düşünüyoruz. Ulusal ve uluslararası birçok kuruluştan başarımızı ve marka kalitemizi tescilleyen ödüller aldık.

-Satın almalara nasıl bakıyorsunuz? Ortaklığa sıcak mısınız? Yakın zamanda hiç teklif geldi mi? Sizin gözünüze kestirdiğiniz bir firma var mı?

Mustafa Laçin: Ben satın almalara şöyle bakıyorum; biz projemize güveniyoruz. Biz hem potansiyeli temsil ettiğimizi hem de hedeflerimizi gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Silverline markasına ve üretim gücüne güç katacak iş birliklerine her zaman varız. Bununla ilgili de tabi ki teklifler geliyor. Ama daha bizim ağzımızdan böyle bir şey vardır denecek kadar olgun bir şey yok. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)