Ana SayfaPiyasaŞimdi bilanço okuma zamanı---

Şimdi bilanço okuma zamanı

1 / 5
Şimdi bilanço okuma zamanı
24 Ağustos 2015 - 14:07 www.borsagundem.com

Borsa şirketlerinin 2015 yılı altı aylık konsolide finansal raporları geçen hafta açıklandı. Hisse senedinde pozisyon almak isteyenler için bilançoların nasıl iyi okunup, değerlendirilmesi gerektiğini Para Dergisi'nden İdil Taraklı inceledi.
Geçen hafta borsada başlayan düşüşün yanı sıra piyasaya ilişkin belirsizliklerin artması, önümüzdeki dönemde hisse değişimi ya da uzun vadeli düşünüp yeni pozisyon açmak isteyenler için cazip fırsatlar yaratıyor. SPK tarafından ek süre verilen birkaç şirket dışında borsada işlem gören şirketler 2015 yılı altı aylık konsolide finansal raporlarını geçen hafta açıkladı. 2015 yılı ilk altı ayına yönelik bilançoların Borsa İstanbul'a (BIST) bildirilmesinin ardından piyasada en önemli gündem maddelerinden biri de açıklanan veriler oldu.
Analistler, borsada alınacak yeni pozisyonların ve hisse değişimlerinin gelen bilanço verileri göz önünde bulundurularak belirlenmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Diğer bir deyişle borsada pozisyon almak isteyen yatırımcıların bilançolarla ilgili bilgilenmesi ve bunların nasıl okunacağını öğrenerek bir değerlendirme yapması gerekiyor.
Peki, yatırımcılar bilançoları nasıl okumalı ya da değerlendirmeli ? Yüksek kar ya da ciro artışı dışında hangi kalemler esas alınmalı? Kısacası hangi rasyolara bakılmalı?..

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)