Ana SayfaPiyasaTemettü şampiyonu şirketler---

Temettü şampiyonu şirketler

1 / 4
Temettü şampiyonu şirketler
14 Şubat 2017 - 11:12 www.borsagundem.com

Borsa İstanbul'da (BIST) yıl sonu bilançoları açıklanmaya başladı. Gözler şirketlerin kâr rakamlarında ve genel kurullara sunulacak kâr payı (nakit temettü) haberleri yakından izleniyor. Buradan yola çıkarak yaptığımız araştırmada, son beş yılda yüksek ve düzenli temettü veren 44 hisse olduğunu gördük. Bu hisselerin 37'sinin performansı da borsa endeksinden ve diğer yatırım araçlarından daha yüksek. Yani ilgili hisseler hem getirilen hem de verdikleri temettüyle yatırımcının yüzünü güldürüyor. Bu yıl aracı kurumların temettü beklentisi yüksek ve 'al' önerisi verdiği hisseleri de haberimize taşıdık.

Geçen yıldan itibaren piyasaları tedirgin eden belirsizliklerden dolayı Borsa İstanbul'da (BİST) beklenen çıkış hareketi bir türlü görülemedi. Not indirimi beklentisi, FED kararlan, TCMB faiz kararı, ABD'de Başkan Donald Trump'ın göreve gelmesi, jeopolitik riskler ve referandum gibi iç ve dış faktörler, Borsa İstanbul'u aşağı çekiyordu. Önceki hafta başlayan piyasalardaki yukarı yönlü trend ile birlikte ise şimdi endekste 90.000'e doğru çıkış hareketi gözleniyor. Fitch ve S&P'den gelen not indirimi sonrası piyasalarda yaşanan bahar havasının ana nedeni, TL cinsi varlıklar üzerinde bir süredir baskı oluşturan belirsizliklerin kayda değer bir biçimde azalması olarak açıklanıyor. Şu anda 16 Nisan'da yapılması öngörülen referandum da önemli bir beklenti oluşturuyor. O döneme kadar olan sürede oynaklık yaşanabilir. Bu nedenle yatırım yaparken doğru hisseleri seçmek önem kazanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • lazoğlu14 Şubat 2017 23:31

    hamsi mi kalduki yiyelüm.bitüdüle kökünü

  • can 14 Şubat 2017 17:42

    1 tl den usaş aldım battım patron elinden gelse donumuzu da alacak tam bir soyguncunun tuzaguna düştüm battım

  • Yorumspor14 Şubat 2017 15:48

    İndes için 2017 yılında 2 TL üzeri temettü ödemesi bekliyorum. Şirket Seba inşaat ile yapmış olduğu anlaşmadan 90 milyon USD üzerinden gelir paylaşımı imzaladı. Erol Bilecik bu tutarın 30 milyon dolarını yatırımcılar ile paylaşılacağını kalan tutarı ise işletme sermayesi ve satın alımlara kullanacağını açıkladı. 2017 ve 2018 yılı indes için güzel olacağını düşünüyorum.

  • KILIÇ14 Şubat 2017 12:13

    VURGUN VE SOYGUN AMAÇLI VARLIGINI SÜRDÜREN PATRONLAR VE ŞİRKETLERİ BORSADAN TEMİZLENMELİ.