Ana SayfaPiyasaTemettü şampiyonu şirketler---

Temettü şampiyonu şirketler

2 / 4
Temettü şampiyonu şirketler
14 Şubat 2017 - 11:12 www.borsagundem.com

YATIRIMDA TEMETTÜ ETKİSİ

Yılsonu bilançoları da hisse seçiminde önemli bir gösterge oluyor. 2016 yılsonu bilançolarını şirketler açıklamaya başladılar. Yılsonu bilanço dönemi, temettü (kâr payı) veren şirketlerin de potansiyelinin oluştuğu zaman. Yılsonu bilançolarıyla birlikte şirketlerin genel kurulları yapılıyor ve temettü dağıtımı yapılıp yapılmayacağına karar veriliyor. Temettüler büyük ölçüde 31 Mayıs tarihi itibariyle dağıtılmış oluyor. Ancak bazı şirketler temettüleri taksitlendirerek de dağıtabiliyor. Bu nedenle genel kurullar mart ve nisan aylarında gerçekleştirilse de temettü tarihleri hakkında kesin bir zaman sınırı mevcut değil.

Yatırımcının temettüden faydalanması için hisseyi temettü dağıtımından bir gün önce portföyüne katması ve temettü dağıtım gününde elinde bulundurması yeterli. Ancak bu tarz beklentilerin daha önceden satın alındığı, bu nedenle yatırımcıların şimdiden bu yöndeki analizleri yapıp hisse alımı yapmaları, uzmanlarca tavsiye ediliyor.

Düzenli temettü veren şirketlerin hisseleri, yatırımcıların en çok takip ettikleri hisseler arasında yer alıyor. Genelde belirli bir büyüklük ve pazar payına ulaşmış, istisnai durumlar haricinde düzenli olarak kâr eden şirketler temettü ödemesi yapıyor.

Yüksek temettü verimine sahip bulunmanın veya istikrarlı temettü veriyor olmanın yatırımcı tercihleri açısından önemli bir kriter olduğu söylenebilir. Ancak kâr eden bir şirket temettü verebileceğinden, bu durum şirketlerin mali yapılarının da güvenilir olduğu anlamına geliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • lazoğlu14 Şubat 2017 23:31

    hamsi mi kalduki yiyelüm.bitüdüle kökünü

  • can 14 Şubat 2017 17:42

    1 tl den usaş aldım battım patron elinden gelse donumuzu da alacak tam bir soyguncunun tuzaguna düştüm battım

  • Yorumspor14 Şubat 2017 15:48

    İndes için 2017 yılında 2 TL üzeri temettü ödemesi bekliyorum. Şirket Seba inşaat ile yapmış olduğu anlaşmadan 90 milyon USD üzerinden gelir paylaşımı imzaladı. Erol Bilecik bu tutarın 30 milyon dolarını yatırımcılar ile paylaşılacağını kalan tutarı ise işletme sermayesi ve satın alımlara kullanacağını açıkladı. 2017 ve 2018 yılı indes için güzel olacağını düşünüyorum.

  • KILIÇ14 Şubat 2017 12:13

    VURGUN VE SOYGUN AMAÇLI VARLIGINI SÜRDÜREN PATRONLAR VE ŞİRKETLERİ BORSADAN TEMİZLENMELİ.