Ana SayfaPiyasaYabancıların ilgisi son aylarda artar mı?---

Yabancıların ilgisi son aylarda artar mı?

4 / 4
Yabancıların ilgisi son aylarda artar mı?
19 Kasım 2018 - 12:16 www.borsagundem.com

YABANCI KURUMLAR

Geçen hafta Morgan Stanley'in yürüttüğü MSCI endekslerinde Türk şirketleriyle ilgili değişiklikler yapıldı ve Coca Cola içecek, Emlak GYO, Tofaş, Vakıfbank, Ülker Bisküvi ile YKB, MSCI Global Standart Endeksi'nden çıkarıldı. MSCI endekslerindeki payın azalmasının yurtdışından yatırım amaçlı gelecek sermayenin azalması anlamına geleceği belirtiliyor. Credit Suisse ise Halkbank konusunda piyasa dostu çözümün hisse senetlerine girişleri canlandırabileceğini tahmin ediyor.

"EKONOMİDEKİ BÜYÜME ENDİŞELERİ ETKİLİYOR"

Ali Kerim Akkoyunlu/Gedik Yatırım Araştırma Direktörü

"2017'de gelişmekte olan ülke (GOÜ) fonlarına para girişi 192 milyar dolarla rekora ulaşmıştı. 2018 Ocak-Ekim'de ise GOÜ'lere 40 milyar dolar para girdi. Bu süreçte Türkiye'den para çıkışı ise 2,3 milyar dolar oldu. Para çıkışındaki ana etkenin, hem seçimlerin yarattığı hem de dış politikada ortaya çıkan belirsizliklerin kur dalgalanmalarına neden olmasıyla ekonomideki büyüme endişeleri olduğunu söyleyebiliriz. Bu dönemde banka hisselerindeki çıkış ise 1,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Ekonomik büyümenin lokomotifi olan sektöre gelen bu satışlarda, artan faizler ve yavaşlayan büyüme ivmesiyle birlikte kredilerin kalitelerindeki azalma etkili. Bundan sonraki süreçte, ekonomik belirsizliklerin azalmasıyla cazip değerlerde işlem gören Türkiye hisse senedi piyasasına ve özellikle banka hisselerine ilgi artabilir." (CEREN ORAL/EKONOMİST DERGİSİ)


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)