Ana SayfaPiyasa​Son çeyreğin parlayan 6 sektörü---

​Son çeyreğin parlayan 6 sektörü

1 / 7
​Son çeyreğin parlayan 6 sektörü
02 Kasım 2015 - 10:56 www.borsagundem.com

Son beş yıla bakıldığında yılın son çeyrek dönemlerinde çimento, kimya, metal, otomotiv, gıda perakende, beyaz eşya sektörlerinde yer alan bazı hisse senetlerinin daha dikkate değer bir yükseliş sergiledikleri görülüyor. Analistler, bu dönemdeki hisselere dikkat çekerken, seçim sonrası portföylerde bilançosu güçlü, temettü verimi yüksek ve kur riski taşımayan hisseleri öneriyor.
Piyasalar yurtdışında Amerikan Merkez Bankası (FED) karan içeride ise seçim sonrası gündem ile yön buluyor. FED'in son toplantısında yaptığı açıklamalarda aralık ayında faiz artırımına açık kapı bırakması, Japonya Merkez Bankası'nın mevcut para politikasını yeterli bularak teşvik artırımına gitmemesi, küresel piyasalarda da kâr satışlarına ortam hazırlamış görünüyor. BIST 100 Endeksi de gelişmekte olan piyasalar arasında en çok etkilenen borsalar arasında yer alıyor.
Tüm bu dış faktörler piyasaları şekillendirmeye devam ederken, iç gündemde ise dergimizin piyasaya çıkacağı pazar günü yapılacak genel seçim var. Uzmanların beklentisi seçim sonrasında bir hükümetin kurulması halinde BİST'in gelişmekte olan ülkelere göre iskontosunun daralacağı yönünde. Genel seçimden 7 Haziran'a benzer bir sonuç çıkması durumunda ise seçim sonrasında belirsizliğin bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)