Ana SayfaHisse Öneri ListesiSon çeyrek beklentisi yüksek olan 23 şirket---

Son çeyrek beklentisi yüksek olan 23 şirket

1 / 5
Son çeyrek beklentisi yüksek olan 23 şirket
07 Aralık 2015 - 10:38 www.borsagundem.com

Son dönemde Rusya ile yaşanan gerginlik nedeniyle Borsa İstanbul gelişen piyasalara göre negatif ayrışıyor. Sular kısa vadede durulacak gibi değil. Bu dönemde son çeyrek bilanço beklentileri gündeme gelmeye başladı. Son beş yılın son çeyreği ortalamasında satış gelirlerinin yüzde 30'u ve üzerini gerçekleştiren 23 şirket var. Bunların başında Netaş Telekom, Logo Yazılım, Datagate Bilgisayar yer alıyor.
Piyasalar, yılsonunda Noel Baba rallisi olup olmayacağını merak ederken, Rusya ile uçak düşürme sonrası ortaya çıkan kriz, piyasaların gündemini hızlı bir şekilde değiştirdi. Yapılan değerlendirmeler, yaşanan gerginliğin siyasi ve ekonomik boyutta devam edeceğine işaret ediyor. Böyle bir durumda da hisse senedi seçimleri daha bir önem kazanıyor. 2015 üçüncü çeyrek bilançolarının tamamlanmasının ardından gözler son çeyrek bilançolarına çevrildi. Biz de buradan yola çıkarak yılın son çeyreğinde geleneksel olarak yüksek satış rakamlara açıklayan şirketleri araştırdık.
Bunun için 2010-2011-2012-2013-2014 yıllarına ait son çeyrek verilerine baktık. Son çeyrekte şirketlerin yıllık satışlarının yüzde kaçını gerçekleştirdiğini tespit ettik. Beş yılın ortalamasına göre son çeyrek satış oranı en yüksek sanayi şirketlerini tablolarımızda bulacaksınız. Tabloda, 2014 yılına ait satış geliri 100 milyon TL'nin altındaki şirketlere, finans şirketlerine, gayrimenkul şirketlerine yer vermediğimizi de belirtelim.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)