Ana SayfaHisse Öneri ListesiSon çeyrek beklentisi yüksek olan 23 şirket---

Son çeyrek beklentisi yüksek olan 23 şirket

2 / 5
Son çeyrek beklentisi yüksek olan 23 şirket
07 Aralık 2015 - 10:38 www.borsagundem.com

23 ŞİRKET

Yaptığımız çalışma sonrasında 23 şirket, tabloda kendisine yer buldu.
Bu şirketler arasında ilk üç sırada yer alan şirketler; Netaş Telekom, Logo Yazılım, Datagate Bilgisayar. Yani üçü de teknoloji şirketi. Yine teknoloji ve teknoloji perakendesi alanında faaliyet gösteren Karel Elektronik, Bimeks, İndeks Bilgisayar, Armada Bilgisayar ve Arena Bilgisayar şirketleri de listeye girdi.
İhale usulüne göre çalışan ve hak edişlerini genelde mal tesliminde alan şirketlerde mevsimsel etkiler gözleniyor. Çünkü bu şirketler teslimlerini genelde son çeyrekte yapıyor ve bu durum bilançolarına yansıyor. Tabloda bu tarz şirketlerden; Aselsan, Katmerciler Ekipman, Otokar, Anel Elektrik yer alıyor. Yılı yüksek kapatmak isteyen otomotiv şirketlerinin de listede yer aldığını görüyoruz. Anadolu Isuzu, Doğuş Otomotiv ve Ford Otosan, bu anlamda dikkat çekiyor. Çalışmaya dahil etmemiş olmamıza rağmen gayrimenkul şirketlerinin yıl sonu tapu teslimleri ile birlikte yüksek performans sergilediğini ifade edelim.
Tabloda yer alan şirketlerle ilgili analistlerin değerlendirmelerini aşağıda detaylıca bulacaksınız. Burada şunu ifade etmek de gerekiyor. Sadece bu beklentiyle hisse almak istenilen getirilerin sağlanması için yeterli olmayabilir. Hissenin iskonto oranı, piyasa koşulları, mali yapısının güçlü olması gibi önemli başlıklara da dikkat edilmeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)