Ana SayfaHisse Öneri ListesiSon çeyrekte ralli yapan şirketler---

Son çeyrekte ralli yapan şirketler

5 / 6
Son çeyrekte ralli yapan şirketler
03 Kasım 2012 - 16:54 www.borsagundem.com

BEKLENTİLİ HİSSELER İLGİ ODAĞI
Yazıcılar Holding, Aselsan, Çelik Halat, Eczacıbaşı Yatırım, İş Finansal Kiralama, Turkcell, Mondi Tire Kutsan, Turcas Petrol, Usaş beklentileri nedeni ile son çeyrekte talep gören hisse senetleri arasında yer alıyor. Siyasi risklerin artması ile tırmanışa geçen savunma sanayi şirketi Aselsan hissesinin yıllar itibariyle son çeyreklerde istikrarlı bir yükseliş trendi yakaladığı gözleniyor. Aselsan Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, ağustos ayında sınır güvenliği konusunda hem mobil hem sabit sistemler geliştirdiklerini belirtmişti. Aselsan’ın borsada işlem gören hisselerinin yüzde 49,12’si yabancılarda bulunuyor. Eti Yatırım, ekim ayında Aselsan’ı aylık portföy listesine ekledi.
Listede dikkat çeken Turkcell ise bugünlerde araştırma uzmanlarının yakın takibinde yer alıyor. Tera Menkul Değerler, 1 Ekim’de Turkcell’i favori hisseler listesine ekledi. Kurum, raporunda Turkcell’in SPK’nın kararıyla 2012 yılı son çeyreğinde gerçekleşmesi beklenen bağımsız yönetim kurulu üyelerinin atanmasıyla üç yıllık temettüyü önümüzdeki sene ödeyebilecek olmasına dikkat çekerek, bunun da etkisiyle hisseyi portföylerine aldıklarını açıkladı. Şirketin son üç yıl için yaklaşık yüzde 15 temettü verimi potansiyeli mevcut. JP Morgan Cazenove ise 1 Ekim’de yaptığı değerlendirmede Turkcell için fiyat hedefini 12 TL’den 14 TL’ye çıkararak hisseye ilişkin olumlu değerlendirmede bulundu.
Yılın son çeyreğinde hareketlenen ve bu hareketlerini istikrarlı olarak sürdüren şirketlerin potansiyellerini sürdürmeleri bekleniyor. Özellikle İMKB’ye ilişkin olumlu görüşlerini koruyanlar son çeyrekte sürprizlerin yaşanabileceğini de söylüyor. Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, yabancıların paylarının arttığını, beklentisi olan hisselerde pozisyon alındığını belirtirken, yılın son çeyreğinde borsada yükseliş beklediğini dile getiriyor. Borsadaki yabancı payı 5 Ekim itibariyle yüzde 64,34 seviyesinde bulunuyor. Yabancılar borsadaki paylarını artırıyor. Doğan, yıl sonunda genele yayılan bir hareketin yaşanabileceğini dile getiriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)