Ana SayfaPiyasaSönmez Pamuklu ve İzocam sorusu---

Sönmez Pamuklu ve İzocam sorusu

2 / 2
Sönmez Pamuklu ve İzocam sorusu
16 Şubat 2016 - 10:55 www.borsagundem.com

ALIM İÇİN UYGUN DEĞİL

SORU-
Sönmez Pamuklu şu an diplerde ve bir tane alan satan yok. Ortada sadece şirketin ismi var, faaliyet yok. Şirket yoksa SPK’dan çıkmak mı istiyor?

Kenan Ünal 

CEVAP-Borsada işlem gören mali yapısı zayıf firmaları düze çıkarmak firma yöneticilerinin sorumluluğu altında bulunuyor. Bu noktada yatırımcının takip etmesi gereken yöneticilerin kendilerinden beklenen performansı gösterme yeterliliğine sahip olup olamadıklarıdır. Eğer borsa yatırımcısı şirketin mali yapısını önceden düzelttiğini görebiliyor ve gerekli pozisyonu açabiliyorsa o taktirde bu işten kârlı çıkar. Aksi taktirde yanlış tercihten dolayı zarar edecektir.

Sönmez Pamuklu hakkında değerlendirmede bulunurken de bu geçekliği göz ardı etmemek gerekiyor. Şirketin mali yapısı incelendiğinde  yıllardır satış gelirini artıramadığı gözlenmekte. Gerçekleşen brüt satış geliri sermayesinin çok gerisinde kalıyor. Bunun sonucunda elde edilen kâr arakamı da hayli düşük kalıyor. Arada geçen uzun zamana rağmen gelirini ve kârını artırma noktasında yeterli performansı gösterememekte. İlerleyen süreçte performansını yükselteceğine dair bir işaret de gözlenmiyor. Mali yapıdaki zayıflık ister istemez hissenin fiyatına olumsuz yönde baskıya neden olurken taban seviyelerde işlem görmesine neden olmakta.

Tüm bunlardan ayrı olarak şubat ayının ilk gününden bu yana hissenin ortalama günlük işlem hacmi 3 bin TL’nin altında kalmakta. Söz konusu rakam son bir yılda ise 8.600 TL seviyesinde idi. Arada geçen zaman diliminde zaten düşük olan hacmin daha da daraldığı görülüyor. Hacmin düşük olması hissede işlemlerin daha rahat oluşmasına mani olmakta.

Mevcut şartlar altında hisseyi takip edecek uygun zeminin bulunmadığı gözlenmekte.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)