Ana SayfaPiyasaSöylentiye değil mali yapısına göre alın---

Söylentiye değil mali yapısına göre alın

6 / 11
Söylentiye değil mali yapısına göre alın
16 Temmuz 2014 - 13:45 www.borsagundem.com

HİSSE SPEKÜLATİFSE ŞANSINIZI FAZLA ZORLAMAYIN

SORU-
MMCAS hakkındaki görüşleriniz nedir? Maliyetim altlarda. Satsam iyi bir kârım olacak ama düştüğü için kârdan da zararım olacak. Bekleyip tekrar çıktığında satmak sizce de mantıklı olur mu? 
Mete Erdoğan

CEVAP-Borsada kağıt üzerindeki zarar yaşanabileceği gibi kâr da edilebilir. Ancak asıl önemli olan bunun realize edilmesidir. Eğer elde edilen kâr nakde dönülmemişse gerçek manada bir kârdan bahsetmek de mümkün değildir. Neticede elinizdeki hisseyi satıncaya kadar daha köprünün altından çok sular geçecektir. Hele spekülatif kağıtlar için köprünün altından geçen suların daha hızlı aktığını hatırlatmak isteriz. 
MMC Sanayi’nin her yıl gelirlerini düşüren bir firma olduğunu unutmamak gerekiyor. Mevcut haliyle satış gelirleri  sermayesinin altında bulunuyor. Kayda değer bir kârı olmayan firmanın 2014 yılı ilk çeyrekte zararı söz konusu. Şirketin fiyat kazanç oranı ise son iki ayda gerçekleşen anormal çıkışın da etkisiyle 281 gibi hayli yüksek bir seviyeye çıktı. Mevcut koşullarda böylesi spekülatif bir hisse için kârın görüldüğü yerde nakde dönülmesi en mantıklı yaklaşım tarzı olacaktır. Eğer kârdaysanız yükselmesini bekleyip de bir belirsizliğin içinde kalmak yerine düşük de olsa kârınızı netleştirmeniz yerinde bir yaklaşım olacaktır. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zafer17 Temmuz 2014 02:01

    ıeyho karda açıklıyor ama hisse (ki hisse demekte utanıyorum)kullanılmış kağıttan daha ucuz bunun hakkında ne diyebilirsiniz

  • ali demırtaş16 Temmuz 2014 16:24

    bu hisseyi satmayanın aklından şüphe ederim.

  • mümtaz turhaner16 Temmuz 2014 14:19

    akguv hisse çok agresif hareket ediyor. tahta yapıcı sağlıklı bir fiyat hareketi göstermiyor. bilmediğimiz bir şey mi var?

  • mümtaz turhaner16 Temmuz 2014 14:17

    sayın orhan pala borsaya darbe üzerine darbe yazısı ne yazıkki endişe verici. bu durumda yetkililerce neden önlemler alınamıyor. küçük yatırımcılar için mağduriyet kaçınılmaz.