Ana SayfaMakro EkonomiS&P Türkiye'ye ne not verecek?---

S&P Türkiye'ye ne not verecek?

6 / 7
S&P Türkiye'ye ne not verecek?
01 Kasım 2017 - 12:07 www.borsagundem.com

"Revizyona gidilmesi şaşırtıcı değil" 

DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu Strateji Yönetmeni Orkun Gödek ise not seviyesinde bir değişikliğe gidilmesini beklemediklerini, görünüm de durağan olarak revizyona gidilmesinin şaşırtıcı olmayacağını söyledi. 

Gödek, IMF'nin raporuna göre 2017'de Türkiye ekonomisinin büyüme hızının grup üyelerinin önünde yer aldığını ve değişen hesaplama yöntemi sonrasında tasarruflardaki artışın grup içerisinde de Türkiye'ye avantaj sağladığını belirtti. 

Türkiye'nin ihracatındaki artış ve brüt borç stokunun milli gelire oranının düşük olmasının pozitif değerlendirileceğini tahmin eden Gödek, şunları kaydetti: 

"S&P raporunda Türkiye'nin 2017 yılı içerisindeki büyüme performansına dikkat çekilmesini ancak tüketim ve teşviklerin de etkisel olarak öne çıkarıldığını görebiliriz. Devam eden OHAL uygulaması, cari açık düzeyi, portföy yatırımlarındaki artış ve enflasyon gibi negatif unsurlara dikkat çekildiğini görmemiz muhtemel. Öte yandan TCMB'nin uyguladığı sıkı para politikası sayesinde son döneme dek kurda yaşanan volatilite düşüşüne de olumlu yönde atıf yapılabilir. Büyümenin gelecek yıllar açısından sürdürülebilirliği ise S&P cephesinde tartışma unsuru olarak belirebilir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)