Ana SayfaKulisSpekülatörlerden SPK’ya af dilekçesi---

Spekülatörlerden SPK’ya af dilekçesi

5 / 8
Spekülatörlerden SPK’ya af dilekçesi
08 Ekim 2012 - 11:52 www.borsagundem.com

AKGİRAY’IN BEYANI, ENSARİ’NİN MAKALESİ
Ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray’ın “Manipülasyonu yeniden tanımlıyoruz” şeklinde 10 Ocak 2011 tarihinde Dünya Gazetesi’nde çıkmış beyanı ve Sermaye Piyasaları’nın önemli isimlerinden biri olan Bedii Ensari’nin “Borsa suçları-Manipülasyon” başlıklı makaleleri bildirinin eki olarak sunuluyor.
SPK Başkanı Akgiray, Dünya Gazetesi’nde yer alan beyanında, “Manipülasyon nedir, bunu tanımlıyoruz. Bir şirket veya vatandaş mahkemeye gittiğinde manipülasyon konusunda bir soru işareti kalmasın. Bunu kanunla yaparsak detayı doldurmak kolay. Herkes bilsin ne olduğunu. Önce kanunun şeffaf olması gerekiyor. Baştan toparlayıcı, tedbirli olmak lazım. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz” diyor.
KURALLARI NET OLMAYAN MANİPÜLASYON SIKINTISI
İşte bu noktadan yola çıkan ve SPK’nın kapısını çalan, geçmişte haklarında çok sayıda yasak getirilmiş olan spekülatörler, geçmişte kuralları net olmayan ‘manipülasyon’ konusunda çok sayıda soru işareti olan bir düzenlemeyle yargılandıklarını öne sürüyorlar.
Bu arada, Sermaye Piyasası tarihinde açılan manipülasyon davalarının birkaçı hariç, önemli bir kısmının beraat ile sonuçlandığı biliniyor. Bir spekülatör hakkında açılan insider trading davasının ise geçen yıl zaman aşımına uğrayarak düştüğü hatırlarda.
Bildiriye imza atan, “Affet bizi SPK” çağrısı yapan spekülatörler, kurallar yeniden yazılırken geçmişte çerçevesi net olarak çizilmemiş suçlar nedeniyle yargılanan insanlara, bir şans daha verilmesini talep ediyorlar. Şimdi gözler Ankara’da, SPK’da…Borsagundem.com
YARIN: SPK'DAN AF DİLEYEN ÜNLÜ SPEKÜLATÖRLER BORSAGUNDEM.COM'A KONUŞTU

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)