Ana SayfaHisse Öneri ListesiŞubat ayına bu hisseler ile başlayın!---

Şubat ayına bu hisseler ile başlayın!

10 / 13
Şubat ayına bu hisseler ile başlayın!
30 Ocak 2013 - 08:03 www.borsagundem.com

-Çimsa'nın 2013 yılında, 2012 yılına göre satış gelirlerinde ve FAVÖK rakamında %14 artış gerçekleşeceğini öngörüyoruz - 2012 yılının ilk dokuz ayında Çimsa'nın satış gelirlerinde %5 artış yaşanırken, FAVÖK ve net kar rakamında, sırasıyla yüzde 1.4 ve yüzde 18.5 düşüş gömrülmüştür. Dokuz aylık finansallardaki olumsuz görünümün, yılın ilk çeyreğinde kötü hava koşullarından kaynaklanan zayıf performansın etkisinde kaldığını görüyoruz. Hatırlanacağı üzere, yılın ilk çeyreğinde şirketin yurt içi satış gelirleri, 2011 yılının ilk çeyreğine göre 18.5%, FAVÖK rakamı %28 ve net kar rakamı da %52 gerileme göstermişti. İlk çeyrekteki bu olumsuz görünümün izleri yılın geri kalanında silinmeye çalışılırken, artan enerji maliyetleri ve finansal giderler de net kar tarafında zayıflamayı beraberinde getirmiştir. Ayrıca, Akdeniz Bölgesi'nde ürün fiyatlarında yaşanan dalgalanmalarının da şirketin dokuz aylık mali verilerini negatif
etkilediğini düşünüyoruz. 2012 yılının ikinci çeyreğinde Afyon Çimento'nun %51 hissesini satın alan Çimsa'nın bu satın alma sonrasında da büyüme fırsatlarını değerlendirmeye devam etmesini bekliyoruz. 2013 yılında yurt içi talepte beklediğimiz büyüme, çimento fiyatlarındaki toparlanma ile birlikte Çimsa'nın mali verilerinin daha güçlü olacağını düşünüyoruz. Buna bağlı olarak, 2013 yılında şirketin satış gelirlerinde ve FAVÖK rakamında 2012 yılına göre %14, net kar rakamında ise %29 artış yaşanacağını öngörüyoruz.
- Adana Çimento'nun Çimsa'daki hissesi %6.60'a geriledi - 2012 yılının ilk çeyreğinde %9.54 Çimsa hissesine sahip bulunan Adana Çimento, bu hisseleri İMKB'de satacağını bildirmiştir. Yapılan satışlar sonrasında mevcut durumda Adana Çimento'nun Çimsa'daki payı %6.60'a gerilemiştir. Adana Çimento tarafından yapılan bu satışları, günlük ortalama işlem hacmi yaklaşık 194 bin adet olan Çimsa hisseleri için olumlu algılanması gerektiğini düşünüyoruz. 
- Çimsa için %6.9 temettü verimi hesaplamaktayız - Çimsa, son üç yılda karının ortalama %84.5'ini dağıtmaktadır. Çimsa'nın 2012 yılın karından hisse başına 0.69 TL hisse başına kar payı dağıtacağını öngörüyoruz. Bu ise %6.9 temettü verimine işaret etmektedir. 
- Çimsa, Çimento sektörü içinde izlediğimiz hisseler arasında "AL" önerimiz olan tek şirkettir - İndirgenmiş nakit akımları analizimize göre Çimsa için 1.80 milyar TL piyasa değeri hesaplamaktayız. Çimsa'nın mevcut piyasa değeri ise 1.38 milyar TL düzeyinde yer almaktadır. Hedefimize göre %30 prim potansiyeli taşıması nedeniyle daha önce TUT önerisinde bulunduğumuz Çimsa için alım önerisinde bulunuyoruz. Aynı zamanda Çimsa, çimento sektörü içerisinde izlemiş olduğumuz hisseler arasında tek alım önerimiz bulunan şirkettir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)