Ana SayfaPiyasaKanlı: Merkez Bankası faiz indirim sürecine girebilir---

Kanlı: Merkez Bankası faiz indirim sürecine girebilir

1 / 3
Kanlı: Merkez Bankası faiz indirim sürecine girebilir
03 Aralık 2018 - 10:51 www.borsagundem.com

QNB Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) açısından faiz indirimlerinin gündeme geleceği dönemlerin yaklaştığını, ancak bunun için erken olduğunu düşündüğünü, Mart ya da Nisan ayında faiz indirim sürecine girilebileceğini söyledi.

Baş Ekonomist Burak Kanlı yaptığı açıklamada, değer kazanan kur, sert bir biçimde yavaşlayan iç talep, vergi indirimleri ve işlenmemiş gıdadaki kısmı düzeltmenin hep birlikte piyasayı ve aslında Türkiye’de yaşayan herkesi mutlu eden, beklentilerin altında bir enflasyon verisinin ortaya çıkmasına yol açtığını vurgulayarak, "Özellikle dayanıklı tüketim malı enflasyonundaki düşüş ve işlenmemiş gıda enflasyonunun yıllık bazda yüzde 35% gibi sürdürülemez bir seviyeden yüzde 28%’e düşmüş olması dikkat çekici." dedi.

Kanlı, yıllık enflasyonun Aralık ayında da düşeceğini ve yılı yüzde 21%’in altında bir yerde kapatma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirterek, "2019’da ise enflasyon ilk yarı yüzde 20’ler civarında dalgalandıktan sonra ikinci yarıda baz etkilerinin devreye girmesiyle düşüş eğilimine girecek. TCMB açısından, faiz indirimlerinin gündeme geleceği dönemler yaklaşıyor, ancak bunun için erken olduğunu düşünüyorum. Mart ya da Nisan ayında TCMB faiz indirim sürecine girecektir." diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)