Ana SayfaPiyasaTaç Tarım ve Şişecam sorusu---

Taç Tarım ve Şişecam sorusu

1 / 2
Taç Tarım ve Şişecam sorusu
04 Mayıs 2017 - 08:30 www.borsagundem.com

GELİRİNİ ARTIRMASI ŞART

SORU-Taç Tarım’dan 20 bin liralık aldım. Şu anda değeri 3000 lira. Hissenin durumu nasıl olacak? Beklentiler nedir? Çıkış olasılığı var mı? Lütfen bilgi… 

Sedat Tan 

CEVAP- Mayıs 2013’te borsaya gelen Taç Tarım, ilk iki yıl kayda değer bir yükseliş gerçekleştirdi. Nisan 2015’te en yüksek seviyesi 29,25 TL’yi gördükten sonra hızla değer yitirdi. Geçtiğimiz aralık ayında en düşük 1,87 TL’ye inen hisse, ardından piyasadaki genel çıkışa uygun şekilde hareket ederek yükseldi. Şimdilerde de 3 TL’nin üzerinde tutunuyor. Hissenin bu denli zayıf kalmasında mali yapısının etkisi bulunuyor. Bilançosu incelendiğinde sahip olduğu sermaye kadar dahi gelir yaratamadığı gözlenmekte. Bu da ister istemez hisseye yönelik beklentileri kırıyor. Son beş yıllık zaman diliminde sürekli zarar açıklayan şirket 2016 faaliyet döneminde 3,1 milyon TL zarar gerçekleştirdi. Gelir yaratamaması esas faaliyetlerinden dolayı zarar etmesine neden olurken diğer faaliyet giderleri dönem sonunda zararın artmasında etkili olmakta. Mevcut mali yapı itibariyle gelir ve kârlılığını artıracağına dair güçlü sinyal vermekten uzakta duruyor. Bu durum yatırımcının hisseye karşı mesafeli kalmasına neden olurken satışların ağırlık kazanmasına yol açmakta. 

Gelir ve kârlılık noktasında büyümeye dair güçlü sinyaller verilemediği sürece istikrarlı bir çıkış için beklenti içine girmek fazla iyimser bir yaklaşım olur. Kuşkusuz piyasadaki genel dalgalanmalara bağlı olarak hissede zaman zaman çıkışlar gözlenebilir. Ancak mevcut mali yapı değişmediği sürece istikrarlı bir yükseliş beklenmemeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)