Ana SayfaPiyasaTaç Tarım ve Şişecam sorusu---

Taç Tarım ve Şişecam sorusu

2 / 2
Taç Tarım ve Şişecam sorusu
04 Mayıs 2017 - 08:30 www.borsagundem.com

YABANCILAR MARTTA ALDI

SORU-Şişe hissesini orta ve uzun vade düşünüyorum. Alım fırsatı için endeksin düşmesini bekleyelim mi? Stop loos ve hedef fiyat bilgisi verebilir misiniz?

Münir Şenses

CEVAP-Borsada gerçekleştirilecek alımlar güçlü firmalara yönelik de olsa kısa yerine uzun vadeli düşünmeyi gerektirir. Güçlü şirketler de olsa kısa vadeli hedefler riski yükseltir. Neticede sürekli yükselen bir ivmeye de sahip olsa kısa zaman diliminde hisselerde dalgalanmalar olağandır. Bu dalgalanmanın düşüşe denk gelmesi halindeyse zararına satış gündeme gelebilecektir. Uzun vadeli bakış açısıyla hareket edenlerse büyüyün firmaları tercih etmeleri halinde zarar olasılığını minimize edeceklerdir. Yeter ki gelir ve kârlılıkta istikrarlı şekilde büyüyen firmalar tercih edilmiş olsun. Bu genel bakış açısı ile Şişe Cam’a yaklaşılmasında yarar vardır.

Şişe Cam son beş yılda gelirini sürekli yükseltti. Bu süre zarfında sadece bir yıl kârını düşürürken diğer dört yıl boyunca düzenli olarak artırdı. Güçlü mali yapısı hissenin düzenli yükselmesi için uygun zeminin oluşmasına olanak tanıdı. Arada düşüşler yaşansa da uzun vadede çıkışını sürdürdü. Şimdilerde 12,41 olan fiyat kazanç oranı 13 olan BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalamasının altında kalıyor. Yılbaşından bu yana hisse çıkış ivmesini sürdürüyor. Ancak yabancı payında yaklaşık 2 puanlık düşüşe dikkat etmek gerekir. Yılın ilk iki ayında satan yabancılar mart ayında tekrar alıma döndü. Bununla birlikte yılbaşından bu yana yabancı paylarındaki düşüş 2 puan seviyesinde gerçekleşti. 20 Nisan 2017 itibariyle yabancıların halka açık kısım içindeki payları yüzde 42,28 seviyesinde bulunuyor. Mart ayında alıma dönen yabancıların alımlarını sürdürmeleri halinde mevcut çıkış ivmesinin korunması mümkün olabilecek. Aksi taktirde düşüş eğilimi şaşırtmamalı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)