Ana SayfaPiyasaYabancıların takibindeki hisseler---

Yabancıların takibindeki hisseler

2 / 6
Yabancıların takibindeki hisseler
28 Mart 2016 - 13:33 www.borsagundem.com

"BANKA, HOLDİNG, SANAYİ HİSSELERİ"

Işık FX Başanalisti Gizmen Nalbantlı, BİST'teki son yükseliş ve Brüksel patlaması sonrasında yabancı yatırımcıların genel olarak banka ve BIST-30 içindeki holding ile sanayi hisselerinde işlem yaptığını belirtiyor. Nalbantlı'nın yerli yatırımcılara önerisi ise şöyle: "Yabancı payının yüksek olduğu hisseler arasında Bizim Toptan, Soda Sanayi, Tekfen Holding, Tat Gıda, Emlak Konut GYO, Aksa, Aselsan, Aygaz, BİM ve Arçelik ön plana çıkıyor. Yerli yatırımcılar bunlar arasından orta ve uzun vadeli portföy oluşturabilirler."

"RİSK ALGISI ÖNEMLİ"

Ocak ayında yabancı yatırımcıların nette 100 milyon dolar, şubat ayında ayrıca 322 milyon dolar alım yaptığını hatırlatan Meksa Araştırma Müdür Yardımcısı Barkın Yalçın ise, "Mart ayı yabancı işlemleri henüz açıklanmadı. Ancak yabancıların 900 milyon dolar seviyesinde alım yaptıkları tahmin ediliyor" diyor.
Yabancıların risk algısının yüksek olduğu dönemde piyasa değerlerini ve likidite durumlarını da göz önüne alarak banka hisselerini tercih ettiklerini ifade eden Yalçın, yabancıların izlediği stratejiyi şöyle özetliyor:
"Risk algısının yüksek olduğu zamanlar TL'nin de değer kazandığı dönemlere denk geliyor. Yabancılar bu nedenle TL'nin değer kazanmasından olumlu etkilenecek. Örneğin döviz borcu olan şirketleri veya özel bir hikayesi olan hisseleri tercih ediyorlar. Dolayısıyla durumun tersine döndüğü, faizlerin arttığı ve TL'nin değer kaybettiği durumda ise bunun tam tersini yapıyorlar."
Yalçın, mart ayında yabancı yatırımcıların tercih ettiği hisseler arasında orta ve uzun vadeli portföylerde değerlendirilebilecek hisse senetlerini ise şöyle sıralıyor: "THY, Akbank, tş Bankası C, Garanti Bankası, VakıfBank, Sabancı Holding, Tüpraş, Ereğli Demir Çelik, Tekfen Holding, Yapı Kredi, Koç Holding, Turkcell, Ülker Bisküvi."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)