Ana SayfaHisse Öneri Listesi7 aracı kurumdan 40 hisse önerisi---

7 aracı kurumdan 40 hisse önerisi

4 / 13
7 aracı kurumdan 40 hisse önerisi
06 Haziran 2016 - 10:20 www.borsagundem.com

RİSKLER HESABA KATILMALI

Siyasi konular, piyasaya etkileri­nin yüksek olması nedeniyle yatırım­cıların alacakları pozisyonlarda kilit rol oynuyor. Siyasi belirsizliğin arttığı dönemlerde piyasalarda volatilite de yükseliyor.

Burgan Yatırım'ın kıdemli analisti Burak İşyar da bu neden-sonuç iliş­kisinin önemi üzerinde duruyor. İş­yar, "Anayasa ve başkanlık sistemi ko­nularıyla ilgili gelişmeler ve hassaslaşan Türkiye-AB ilişkileri yurtiçi pi­yasalara baskı yaşatabilir" diyor. Bu­rak İşyar, BİST-100 Endeksi'nin ha­ziran ayında 75.000-80.000 bandında hareket edeceğini öngörüyor. Kısa vadede endeksin 80.000 seviyesini görmesi durumunda ise yatırımcıla­ra tavsiyesi, yaz aylarında işlem ha­cimlerinde yavaşlamayı ve yurtdışı-yurtiçi riskleri hesaba katarak bu se­viyeden pozisyon azaltmaları şeklin­de oluyor.

ARTIŞ TEMMUZDA OLUR

Uzmanlar, 23 Haziran'daki Brexit referandumunun sonucunu görme­den FED'in bir faiz artırımı yapması­nı beklemiyor. Finans Yatırım Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu, bu nedenle artırım için temmuz ayının bekleneceğini tahmin ediyor. Yurtiçinde ise anayasa deği­şikliği ve başkanlık sistemi tartışmaları devam ediyor. Tolga Kudaloğlu, bu ortamda TCMB'nin tavrının, global koşulların da izin vermesi halinde ha­ziran ayında 'faiz koridorunun üst bandında indirim' yönünde olacağı­nı tahmin ediyor.

Işık FX analistleri temmuzda ola­sı bir faiz artışı sonrası dolar kurun­da 3 TL'nin üzerinde yeni zirveler gö­rülebileceğini belirtiyor. Reel Kapital uzmanları ise faiz artışının Türk var­lıklarına baskı yapacağını öngörüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)