Ana SayfaPiyasaTekfen Holding ve Lüks Kadife sorusu---

Tekfen Holding ve Lüks Kadife sorusu

2 / 2
Tekfen Holding ve Lüks Kadife sorusu
30 Eylül 2015 - 09:50 www.borsagundem.com

KÂR ARTIŞI DAHA ÖNEMLİ
SORU (2) -
Uzun zamandır takip ettiğim Lüks Kadife  bir türlü sermaye artışı kararı almadı. Eğer artış yapmazsa bir üst gruba çıkabilir mi?
Yaşar Balçık

CEVAP -
Bir şirket ihtiyaç duyduğu takdirde her zaman sermaye artırımına gitmek için harekete geçebilir. Ancak asıl önemli olan sermaye artırımına gitmek için bir nedenin bulunup bulunmadığıdır. Çoğu zaman bu ihtiyaç, gerçekleştirilmesi düşünülen bir yatırım ya da firmanın mali yapısını güçlendirme beklentisi sonucunda gündeme gelir. Lüks Kadife’ye baktığımızdaysa firmanın son olarak 2006 yılında bedelsiz sermaye artırımına gittiğini görmekteyiz. Arada geçen süre zarfında ise  herhangi bir şekilde sermaye artırımına gitme gereği duymadı.
Borsada alım yapılırken asıl önemli olan takip edilen firmanın büyüyüp büyümediğidir. Eğer şirket gelirlerini ve kârını büyütemiyorsa sermayesini artırmasının pek bir önemi kalmayacaktır. Neticede hissenin  asıl performansını belirleyen şirketin büyümesidir. Şirket, gerek satış geliri gerekse kârlılıkta arzu edilen büyüme hızını yakalayamadıktan sonra sermayesini artırması belki kısa vadede harekete neden olsa da uzun vadede hisseye bir katkısı olmayacağını bilmek gerekiyor.
Lüks Kadife’nin fiyat seyri takip edildiğinde yeterli bir performansa sahip olmadığı görülmekte. Mevcut fiyat 2007 yılındaki seviyelere denk geliyor.  Hisse bir ara sert çıkış sergilese de uzun süredir yatay trendde hareket ediyor. İşlem gördüğü mevcut fiyat güçlü destek seviyelerine denk gelmesi itibariyle yukarı yönlü bir tepki çıkışı sergileyebilir. Ancak uzun vadeli yükseliş için şirketin kârını istikrarlı şekilde artırabilmesi önemli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Koray01 Ekim 2015 10:48

    Birde KERVANSARAY da yürütülen operasyonun korumasını yapan siyasi güçler ve mübarek operasyoncuların kutsal siyasal ilişkiletini araştırsanız harika olur! Dünyanın hiç bir borsasında olmayacak işlemler silsilesine kervansarayda hep müsamaha gösterildi veya görmezden gelindi veya onaylandı! Siyasi koruma olmadan mümkün mü bunlar?