Ana SayfaPiyasaTekstilbank ve Borusan Mannesmann sorusu---

Tekstilbank ve Borusan Mannesmann sorusu

1 / 2
Tekstilbank ve Borusan Mannesmann sorusu
18 Eylül 2015 - 10:51 www.borsagundem.com

ZARAR ETMESİ SORUN

SORU (1) -
Tekstilbank için beklentinin ne tarafa olduğunu öğrenebilir miyim? Tekstilbank’ı da alabilirim başka bir hisseyi de. Sizce hangisini alsam daha kârlı olur?
Ahmet

CEVAP -
Tekstilbank’ın fiyat seyri TL bazlı verilerle gözlendiğinde  uzun süredir yükselen kanal içinde hareket ettiği sonucunu vermekte. Ancak dolar bazlı verilerle takip edildiğinde ise aynı iyimserliği taşımak zor. Zira hissesindeki fiyat her ne kadar TL verilerine göre yatırımcısına kazandırdığı izlenimini verse de enflasyonun etkisini de verilere dahi edebilmek adına dolar bazlı verilerle takip edildiğinde hissenin halka arz edildiği 1990 yılındaki fiyatının hayli gerisinde kaldığını görebiliyoruz. Aynı şekilde dolar bazlı verilerle takip edildiğinde mevcut seviyenin Mayıs 2014’teki rakamların gerisinde kaldığı gözleniyor. Şüphesiz bunda bankanın mali açıdan istikrarlı bir çıkış sergileyememesinin etkisi bulunuyor. Geçen yıl kârını düşürürken son açıkladığı altı aylık bilançosunda da gelirleri düşerken bu defa da zarara dönmesi sıkıntılı. Aynı performansın devam etmesi halinde yıl sonunda da zarar açıklaması şaşırtıcı olmayacak.
 Bankanın halihazırda sermayesinin yüzde 92,82’si Indus Commercial China’ya ait bulunuyor. Halka açık kısım ise sermayenin yüzde 10’u olup bunun da yüzde 73,50’si Tekstil Yatırım’ın saklamasında bulunuyor. Bu anlamıyla hissenin toplanmış olduğunu söylemek yanlış olmaz. Hissenin işlem hacmi kontrol edildiğinde de hacmin giderek daraldığı gözlenmekte.
Bu şartlar altında bankacılık sektörüne yatırım düşünülüyorsa daha güçlü kurumlar takip edilmesi yerinde olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)