Ana SayfaHisse Öneri ListesiTemettü beklentisi yüksek 14 hisse---

Temettü beklentisi yüksek 14 hisse

5 / 8
Temettü beklentisi yüksek 14 hisse
27 Aralık 2011 - 09:07 www.borsagundem.com

TEMETTÜ ÖNEMLİ AMA…
Ancak analistler, yatırımcılara sadece temettü oranlarına göre hisse seçmemelerini öneriyor. Temettü verimliliğinin yanı sıra şirketin faaliyet alanı, bulunduğu sektördeki gelişmeler, yatırımları gibi unsurlar da araştırılmalı.
Öte yandan, bir şirketin temettü dağıtacak olmasını hisse tercihlerinde önemli kriterlerden biri olarak gören İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Eren Özdemir, “Yatırımcı, şirketin geçmiş dönem temettü verimliliğini ve net karını kontrol ederek fikir sahibi olabilir. Burada öne çıkan kriter, şirketin ortalama temettü dağıtım oranıdır. Bir şirketin yıl sonu net karı üzerinden hangi oranda temettü dağıttığı, temettü dağıtım düzeni ve temettüyü nakit mi yoksa hisse senedi olarak mı dağıttığı önemlidir. Yatırımcılar bunlara baklamı” diyor.
Özdemir, temettü dağıtımında öne çıkabilecek ve prim potansiyeli yüksek hisseleri İş Bankası, Emlak GYO, Enka İnşaat, Otokar, Tüpraş, Koç Holding, BİM ve Ford Otosan şeklinde sıralıyor. Ardından da bu hisselerde orta ve uzun vade için kademeli alım öneriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)