Ana SayfaHisse Öneri ListesiTemettü beklentisi yüksek 14 hisse---

Temettü beklentisi yüksek 14 hisse

6 / 8
Temettü beklentisi yüksek 14 hisse
27 Aralık 2011 - 09:07 www.borsagundem.com

“TEMETTÜ POLİTİKASI BİR SİNYALDİR”
Meksa Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Barkın Yalçın, yabancı yatırımcıların aksine yerliler için temettü gelirlerine uygulanan yüzde 15’lik stopajın hisse seçimini bazen olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekiyor. Ancak ardından “İhtiyaçlarını temettü gelirleriyle karşılamak isteyen emekliler veya portföylerindeki hisse senedini satma kısıtlamaları olan fonlar için bir şirketin temettü dağıtacak olması önemlidir” diye ekliyor.
Temettü dağıtım politikasının dikkatle izlenmesini öneren Yalçın, bu politikanın şirketin geleceğine yönelik önemli ipuçları verdiği kanısında. Barkın Yalçın’a göre eğer bir şirketin temettü dağıtım oranı yıldan yıla artıyorsa, bu büyüyen ve sağlıklı bir yapıda olduğu anlamına gelir. Bunun tersi bir durumsa söz konusu şirketin finansal anlamda sıkıntıya girdiğinin sinyali olarak algılanmalı. Eğer bir temettü dağıtım oranı yıldan yıla önemli farklılıklar gösteriyorsa, bu o şirketin nakit akışında belirsiz ve riskli bir durum olduğunu gösterir. Bu yüzden, şirket yöneticilerinin temettü dağıtımındaki beklenmedik değişiklikleri yatırımcılara çok iyi izah etmesi gerekiyor.
Barkın Yalçın, Bu kapsamda Otokar, Tofaş Oto, Ereğli Demir Çelik, Trakya Cam, Arçelik ve Akçansa’da orta ve uzun vade için “kademeli alım” öneriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)