Ana SayfaPiyasaYeni zirve sonrasında 'temkinli iyimserlik' var---

Yeni zirve sonrasında 'temkinli iyimserlik' var

2 / 3
Yeni zirve sonrasında 'temkinli iyimserlik' var
06 Kasım 2017 - 13:30 www.borsagundem.com

GETİRİ YÜZDE 40,96

BİST’in 2017 Ocak-Ağustos getirisi yüzde 41,48’ken, eylülde endeks yüzde 6,46 değer kaybetti. Bunun nedeninin jeopolitik riskler ve kâr satışları olduğu belirtiliyor. Bu dönemde IMF başta olmak üzere birçok kurumun küresel büyüme revize ettiği ortamın ise hisse senetleri için destekleyici olduğu kaydediliyor. BİST’in ekimde yüzde 8,88 değer kazanması, ocak-ekim getirisinin yüzde 40,96 olması da bunu gösteriyor. 

YABANCILARIN TAVRI 

 Bu noktada yabancı yatırımcıların durumu da önem arz ediyor. Yabancı yatırımcıların eylülden itibaren portföylerinde pozisyon kapatmaya başladıkları görülüyor. Yabancı takas payı 2 Kasım itibarıyla yüzde 65,58 seviyesinde bulunuyor. Bu oran ağustos sonunda yüzde 65,97’ydi. Yabancıların tavrının, endeks üzerinde baskı oluşturabilecek bir gelişme olarak izlenmesi gerekiyor. 

Şeker Yatırım analistleri, güçlü büyüme beklentileri ve güçlü üçüncü çeyrek kârlarının etkisiyle, BİST’te'TL bazında yeni zirve seviyeler görülmesini bekliyor. Ancak Şeker Yatırım, yabancı fonlarına dikkat çekerek şu açıklamayı yapıyor: “BİST, genelde kasımda sancılı seyrediyor. Kasım ayı, hedge fonlar için hesap kapatma dönemi. Bilançolar da bitecek. Kasım ortasından itibaren yabancı fonlardan gelebilecek satış baskısıyla BİST’te kâr satışları olabilir.” 

RİSKLER VAR 

Yüksek küresel risk alma iştahının endekse katkı sağlayabileceği belirtilse de riskler de var. HSBC Portföy Genel Müdürü Namık Aksel, yurtdışındaki düşük enflasyon ve hızlanan büyüme temasının devamını bekliyor. FED’in faiz artışlarını yavaş yapacağını öngören Aksel’e göre, bu ortamda GOÜ’nün hisselerine ve yerel para cinsi tahvillerine ilgi sürebilir. Ancak endeksteki yükselişe rağmen şirket fiyatlamalarının ucuz kaldığım söyleyen Aksel, ‘temkinli iyimser’ bakış açısıyla yılsonu için 105-000-110.000’i işaret ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)