Ana SayfaPiyasaBahar havası var ama temkinli olun!---

Bahar havası var ama temkinli olun!

1 / 6
Bahar havası var ama temkinli olun!
04 Nisan 2016 - 10:42 www.borsagundem.com

16 Şubat'tan bu yana boğa piyasası görüntüsünü kaybetmeyen Borsa İstanbul'da şu günlerde adeta bahar havası yaşanıyor. Şubat ortasından mart sonuna yüzde 16,6 kazandıran borsada, bu yükselişin ardından bahar aylarında temkinli olunması gerektiği uyarısı yapılıyor. Uzmanlar, bahar aylarında dayanıldı tüketim, otomotiv, petrol ve gaz ürünleri, kimyevi gübre gibi sektörlerin ön plana çıkmasını bekliyor.
FED'in faiz indirimi konusundaki güvercin yaklaşımının rüzgarını arkasına alan Borsa İstanbul (BlST), 16 Şubat'tan bu yana yükselen trendini kısa sayılabilecek düzeltmeler haricinde bozmadı. Şubat ortasından bu yana en çok kazandıran borsalardan biri olan BİST'te nisan ayı ile birlikte beklentiler de dillendirilmeye başlandı. Nisan aylarında genelde kazandırma eğiliminde olan BİST'te, bu nisanda sert bir yükseliş trendi beklenmiyor. Bu dönemde öncelikle FED'den gelen haberlere kulak kesilen piyasalarda ikinci beklentiyi de, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın görev süresinin 19 Nisan'da sona ermesinden sonra bu makama yapılacak olası atama oluşturuyor.
Böylesi bir konjonktürde ise uzmanlar iç talebe yönelik iyimser beklentileri doğrultusunda dayanıklı tüketim, otomotiv, petrol ve gaz ürünleri sektörlerinin ön plana çıkabileceğine söylüyor. Bunların dışında ilk çeyrekte güçlü bilanço sergilemesi beklenen ve temettü verimi yüksek şirketler de öneriliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)