Ana SayfaHisse Öneri ListesiTemmuz ayı hisse stratejisi ve portföy önerileri---

Temmuz ayı hisse stratejisi ve portföy önerileri

13 / 20
Temmuz ayı hisse stratejisi ve portföy önerileri
04 Temmuz 2015 - 16:34 www.borsagundem.com

TEMMUZ 2015- EN ÇOK ÖNERİLENLER LİSTESİ

TSKB (TSKB TI)

Mevzuat riskinden etkilenmiyor.
Ucuz ve uzun vadeli fonlama imkanı, aktif ve pasiflerin uyumlu vadelerde olusu, güçlü sermaye ve aktif kalitesi ile yüksek verimlilik TSKB bünyesinde bir paket olarak sunuluyor. Bankanın uluslar üstü kurulardan elde ettigi fonlama yapısı ticari ve kurumsal bankacılıkta rekabet avantajı saglıyor ve faiz hadlerindeki oynaklıktan etkilenmemesine olanak tanıyor. Bireysel bankacılıkta olmayısı ile ücret ve komisyonların yapısı bankayı mevzuat degisikliklerine karsı da koruyor.

Yatırımlardaki durgunluk büyümeyi geciktiriyor. Bazı alanlar haricinde ülkede yatırım gereksinimlerinin ötelendigini ve biriktigini görüyoruz. Öngörülebilirligin arttıgı ortamda bu biriken yatırım ihtiyacının kredi talebini de beraberinde getirmesini bekliyoruz. Tüketim ekonomisi modelinden yatırım odaklı büyümeye geçis hedefiyle kurulacak bir siyasi yönetim sayesinde TSKB’nin güçlü oldugu alanlarda yatırım istahının attıgını görebiliriz. 

Marjlarda sınırlı bir daralma söz konusu.
Bankanın temel kredi spredlerinde görünüm olagan seyrini korurken rekabet ve fonlama kompozisyonundaki degisimin sınırlı bir daralma getirdigini görüyoruz. 2014 yılında ortalama kredi spredleri %3,5 düzeyinde gerçeklesirken 2015’in ilk çeyreginde spred %3,3 düzeyine geriledi. Bankanın menkul kıymet getirilerindeki düsüsün de etkisiyle bu yıl net faiz marjında sınırlıbir daralma görmeyi bekliyoruz.

Aktif kalitesi kontrol altında. TSKB’nin teminatsız tüketici kredilerine riskli olmayısı ve güçlü teminatlandırma stratejisi sayesinde aktif kalitesi her zaman parlayan bir yıldız olmustur. Diger yandan bu yılın ilk çeyreginde daha önce yakın izlemede takip edilen bir dosyanın takibe atıldıgını gördük. 43 milyon TL tutarındaki dosyanın banka gelenegi geregi tamamı teminatlı. Daha önce de sirket ortakları arasındaki anlasmazlık geregi benzer sekilde takibe atılan ancak kısa süre içerisinde tahsilat gerçeklestirilen dosyalar görmüstük. Bunun haricinde banka ileride olası aktif kalitesi sorunları için 2014 yılı içerisinde toplam 33 milyon TL ihtiyati karsılık ayırmıstı. Bu tutarın 23 milyon TL’si ilk çeyrek içerisinde serbest bırakıldı.

En çok önerilenler listesine dahil edildi. Bankanın TL faiz oranlarındaki oynaklıga hassasiyeti diger bankalara kıyasla oldukça düsük düzeyde zira fonlama tarafı uzun vadeli yabancı kaynaklardan olusuyor. Ayrıca ekonominin yavasladıgı ve belirsizliklerinin artıgı dönemde TSKB hisseleri bankanın defansif yapısı nedeniyle daha iyi performans sergiliyor. Kredilerde yabancı para agırlıgı yüksek olsa da banka herhangi bir aktif kalitesi sorunu yasamıyor. TSKB hisseleri 2015 beklentilerine göre 7,6x F/K ve 1,3x F/DD çarpanlarıyla islem görürken 2015/16 döneminde beklenen ortalama özkaynak karlılıgı % 17 düzeyinde. Türk bankaları ortalamaları ilse sırasıyla 8,1x F/K, 1,0x F/DD ve %13 düzeyinde.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)