Ana SayfaHisse Öneri ListesiTemmuz ayı hisse stratejisi ve portföy önerileri---

Temmuz ayı hisse stratejisi ve portföy önerileri

20 / 20
Temmuz ayı hisse stratejisi ve portföy önerileri
04 Temmuz 2015 - 16:34 www.borsagundem.com

TEMMUZ 2015- EN AZ ÖNERİLENLER LİSTESİ

Türk Telekom (TTKOM TI)
Yıla iyi bir baslangıç yaptı


Türk Telekom’un 2015 yılı ilk çeyreginde konsolide gelirleri %22 artan mobil gelirleri ve %11 artan kurumsal data gelirleri sayesinde %8 yükselerek 3,4 milyar TL seviyesine geldi. Mobil tarafta %9 artan abone sayısı ve %7 yükselen abone basına gelirler ciroda artısa neden oldu. Avea yılın ilk çeyreginde 310 bin yeni abone kazanarak son birkaç yılda baslayan abone kazançlarını bu çeyrekte de sürdürdü. FAVÖK ise hem sabit tarafta hem de mobil tarafta iyilesen marjlar nedeniyle %11 artıs gösterdi 1,329 milyon TL seviyesinde gerçeklesti.

2015 yılında %5 gelir artısı öngörüyoruz

2015 yılında Türk Telekom’un gelirlerinin %5 artmasını bekliyoruz. Mobil taraf yine büyümenin lokomotifi olmaya devam edecektir. Mobil gelirlerin yıllık bazda %10 artıs kaydetmesini bekliyoruz. Bunun %4’lük kısmı abone basına gelirlerdeki enflasyondan kalanı ise 600 bin adetlik yeni aboneden kaynaklanacaktır diye düsünüyoruz. FAVÖK’teki artısı ise gelir artısının bir miktar altında %2 olarak gerçeklesmesini bekliyoruz. Daha düsük marjlı mobil segmentin toplam içindeki agırlıgının artıyor olması FAVÖK’teki sınırlı artısın temel sebebi diyebiliriz.

Benzerlerine göre primli islem görüyor

Cari piyasa degeri ile Türk Telekom benzerlerine göre primli islem görüyor ve hedef degerimize göre kısıtlı bir getiri potansiyeli tasıyor.

 

İŞ YATIRIM ARAŞTIRMA

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)