Ana SayfaHisse Öneri ListesiTemmuz ayı hisse stratejisi ve portföy önerileri---

Temmuz ayı hisse stratejisi ve portföy önerileri

5 / 20
Temmuz ayı hisse stratejisi ve portföy önerileri
04 Temmuz 2015 - 16:34 www.borsagundem.com

Reel ekonomi küresel dalgalara ne kadar hazırlıklı?

Son yıllarda elde edilen kazanımlara rağmen Türkiye piyasaları yüksek finansman ihtiyacı nedeniyle risk iştahındaki olası bir bozulma karşısında kırılgan durumda. 2013 Fed dalgasında finansal dalgalanmanın reel ekonomi üzerindeki etkisi sınırlı olmuştu. Sınırlarımızda devam eden iç savaş ve Rusya’daki küçülme ile boğuşan, yüksek döviz açığı olan Türkiye’nin olası bir Fed şokundan 2013 yılına göre daha olumsuz etkileneceğine inanıyoruz.

Piyasa görüşümüz


Seçimler sonrasında piyasayı vuran satış dalgasından yararlanarak Borsa İstanbul için “SAT” görüşümüzü “düşüşleri alım fırsatı olarak” kullan anlamına gelen “BİRİKTİR” önerisiyle değiştirdik.

Borsa için görüş değişikliğimizin arkasında 2016 yılında şirket karlarındaki artış beklentisi ve gelişmekte olan piyasalara ıskontomuzdaki artış söz konusu. Gelişmekte olan ülkelere göre ortalama %8 olan ve en yüksek %23 olan ıskontomuz şu anda %20’lere gerilemiş durumda.

Tahvil ve kur tarafında temkinli söylemimizi sürdürüyoruz. Fed’in faiz artış beklentisine ve büyümedeki toparlanmaya bağlı olarak Türkiye gibi yüksek finansman ihtiyacı içindeki gelişmekte olan ülkelerin tahvil ve döviz piyasalarındaki satış baskısının devam etmesini bekliyoruz. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)