Ana SayfaHisse Öneri ListesiTemmuz'da beklentisi olan 10 hisse---

Temmuz'da beklentisi olan 10 hisse

10 / 14
Temmuz'da beklentisi olan 10 hisse
28 Haziran 2011 - 10:56 www.borsagundem.com

KARDEMİR (KRDMD.IS)
- Son dönemlerde katma değeri yüksek olan ürünlerin payını artırmaya başlayan Kardemir, ihracat bağlantılarını genişletmeye başlamıştır.
- Dünya çelik fiyatlarında yaşanan artışlara paralel ürün fiyatlarını yukarı yönde revize eden Kardemir'in bu durum mali tablolarını olumlu etkilemiştir. 
- Hedef hisse fiyatını 1.15 TL seviyesinde hesapladığımız Kardemir (KRDMD) için AL olan önerimizi sürdürüyoruz.
-Katma değeri yüksek olan ürünlerin payını artırmaya başladı – Kardemir, halen yıllık 1,1 milyon ton çelikhane, 900 bin ton haddahane, 1,3 milyon ton sıvı ham demir ve 1,3 milyon ton sinter üretim kapasitesiyle Türkiye’nin tek ray ve büyük boy profil üreticisi konumunda bulunmaktadır. Kardemir 400.000 ton/yıl kapasiteli yeni ray ve profil haddehanesi yatırımı sonrasında daha önce 18 m uzunluğa kadar gerçekleştirdiği ray üretimini 72 m uzunluğa kadar gerçekleştirmeye başlamıştır. Şirket bu kapsamda bölge ülkeler arasindaki tek üretici olmustur. Özellikle katma değeri daha yüksek olan bu ürünlerle şirket gerek yurt içinde Devlet Demiryolları'nın ray taleplerini gerekse de çevre ülkelerin ray taleplerini karşılamada önemli bir avantaja sahip olmuştur. Özellikle son dönemlerde İran ve Suriye ile artan ihracat bağlantılarının şirketin net satış gelirlerine önümüzdeki dönemde pozitif katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Öte yandan şirket kapasite artırım için yatırımlarını sürdürmektedir. Kardemir önümüzedei üç yıl içinde 440 bin ton ray üretim kapasitesini 1 milyon ton seviyesine çıkarmayı planlarken, 1,3 milyon ton sinter üretim kapasitesini de 1,8 milyon ton seviyesine çıkarmayı hedeflemektedir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)