Ana SayfaHisse Öneri ListesiTemmuz'da öne çıkacak 15 hisse ---

Temmuz'da öne çıkacak 15 hisse

2 / 16
Temmuz'da öne çıkacak 15 hisse
07 Temmuz 2011 - 07:47 www.borsagundem.com

Anel Telekom
Şirketin konsolide net satışları, geçen yılın aynı dönemine göre %176 oranında artış göstermiştir. Özellikle İnşaat‐ Elektrik faaliyet alanlarındaki gelir artışı dikkat çekmektedir. 
2011 ilk çeyrekte Telekomünikasyon alanında cirosu 2010 yılının aynı dönemine göre %1,1 artış göstermiştir.
Şirket'in faaliyette bulunduğuGSMBakımSektöründe rekabetin getirdiğidüşük bakım fiyatlarından dolayı şirket yeniden yapılanmaya ve personel daralmasına giderek maliyetleri düşürmüştür. Bu gelişme 2011 ilk çeyrek sonuçlarına da yansıdı. 2010 ilk çeyrekte negatif olan FVAÖK marjı 2011 ilk çeyrekte %1,4 seviyesinde gerçekleşti. Ancak 77 mn TL açık döviz pozisyonundan dolayı net kar
olumsuz etkilendi.
2011 yılında hisse için önemli gelişmelerden biri ,GSM alanındaki artan rekabetten dolayı ANELTECH yeni alanlara yönelerek proje yönetimi, kontrol, süpervizörlük ve danışmanlık hizmetleri konusunda iş olanakları aramaya başlamıştır.
Şirket, Yenilenebilir Enerji sektöründe özellikle Güneş Enerjisi sistemleri taleplerinde artışını dikkate alarak, bu konuda gerekli fizibilite çalışmalarını ve yatırımlarını yapmıştır. YEK ile ilgili kanun 29.12.2010’da kanunlaşmıştı. Şirket planlanan güneş enerjisi santralı için 1.5 MWlık güneş enerjisi paneli üretimini Kıbrıs'ta yapımını mayıs ayında bitirmeyi planlanmaktadır. Şirket'in 2011 yılı içinde eylem planı içerisinde, ANELTECH organizasyonunun pazar koşullarına uygun olarak 2011 yılı ilk çeyrekte yapılandırılması, yeni ülkelerde iş olanaklarına odaklanmak ve yurt dışı distribütörlüklerin alınması gibi maddeler yeralmaktadır. Faaliyet gösterdiği alanlarda önemli gelişmeler kaydedeceğini ve karlılığında iyileşme beklediğimiz AnelTelekom'un uzun vadede portföydetutulmasınıöneriyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)