Ana SayfaHisse Öneri ListesiTemmuz'da öne çıkacak 15 hisse ---

Temmuz'da öne çıkacak 15 hisse

9 / 16
Temmuz'da öne çıkacak 15 hisse
07 Temmuz 2011 - 07:47 www.borsagundem.com

Koza Madencilik
Toplam 9 adet maden ruhsatı ile çalışmalarına başlayan Şirket, mevcut varlık portföyünü geliştirmek; kaynakları artırmak için mevcut metalik maden projelerini geliştirmek, yeni metalik maden projeleri bulmak, seçici olarak iktisap etmek ve geliştirmek, kar edilebilir üretimi azami düzeye getirmeyi hedeflemektedir. Bazıprojelerini şu şekilde özetleyebiliriz:
SAĞIRLAR PROJESİ: 2011 yılı içerisinde kurşun‐çinko açısından detaylı örnekleme ve haritalama çalışması yapılacak ve arama aşamasında olan bu ruhsatın, işletme ruhsatı safhasına geçirilmesi hedeflenmektedir.
ÇİFTEHAN PROJESİ: 2010 yılı içinde yapılan rezerv araştırmasında; Kurşun‐çinko‐bakır cevherleşmesi ile karakteristik olan mineralizasyon 1000 m’ lik bir zon boyunca kesikliklere uğrayarak devam ettiği tespit edilmiştir. Çalışma alanında görünür + muhtemel rezerv tespitine yönelik 2011 yılı içerisinde yapılacak sondaj çalışmaları için gerekli tüm izinler alındığı ve yaklaşık 2500 metre sondaj çalışması programlandığı açıklandı.
SASON PROJESİ: Yapılan ilk saha gözlemlerine göre 2 km uzunluğa ve 300‐400 m genişliğe sahip hidrotermal alterasyon şeklinde gelişmiş bir bakırmineralizasyonu incelenmiştir. Ruhsat sahasında 2011 yılında da sondaj çalışmalarına devamedilmesiplanlanmaktadır.
CÜNGÜŞ PROJESİ: Sahadan alınan örneklerin analiz sonuçlarına göre bakır değerlerinin % 1 – 2.94 değerleri arasında olduğu tespit edilmiştir. 2011 yılında sahada yapılacak detay jeoloji, jeofizik ve haritalama çalışmaları sonucunda saha arama ruhsatı aşamasından işletme ruhsatı aşamasına geçilmesi ve görünür rezerv ve tenörmiktarları daha belirgin hale getirilmesi planlanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)