Ana SayfaPiyasaTranstürk Holding ve Altınyağ sorusu---

Transtürk Holding ve Altınyağ sorusu

1 / 2
Transtürk Holding ve Altınyağ sorusu
28 Temmuz 2017 - 09:17 www.borsagundem.com

GEREKSİZ RİSKLERE GİRMEYİN

SORU (1) - Transtürk Holding’in sermaye artırımına gitme olasılığı nedir? Giderse hisseye faydası ne olur? Hissede beklemek hala bir seçenek midir? 

Durmus

CEVAP - Transtürk Holding uzun vadede yatırımcısına kaybettiren hisselerden birisi. Hisse arada yukarı ataklarda bulunup bir süre çıkış sergilese de devamı gelmiyor. Sonrasında gelen satışlarla birlikte tekrar geriliyor. En son 2015’te gördüğü 1,81 TL’nin ardından geriledi ve Mart 2016’dan bu yana tabanda yatay bir seyir izliyor. Hisse 27 Temmuz 2017 günü kapanışını 41 kuruştan gerçekleştirdi. Hisse halihazırda Yakın İzleme Pazarı’nda bulunuyor. Mali yapısındaki belirsizlik hissenin bu pazardan çıkmasına mani oluyor. Kayda değer bir geliri bulunmayan şirketin toparlanabilmesi için her şeyden önce ticari hacmini geliştirebilmesi gerekiyor. Birikmiş geçmiş yıl zararı 111,3 milyon TL’ye ulaşan firmanın zararlarını toparlayabileceğine dair bir umut bulunmuyor. Son açıkladığı 2017 ilk çeyrek bilançosuna göre özsermayesi ekside bulunan şirketin riskli yapısı hissenin fiyatını da olumsuz yönde etkiliyor. İşlem gördüğü fiyat borsadaki en düşük hisselerden birisine denk geliyor. Tüm bunlardan ayrı olarak Transtürk Holding’in geçtiğimiz nisan ayında sermaye azaltımı ve artırımı yönündeki talebini SPK işleme almadı. Firmanın 2014 yılında süresi dolan kayıtlı sermaye tavanını yenilememesi ve sermaye azaltım miktarının mevzuata uygun olmaması işleme alınmamasının gerekçesi olarak ifade edilmişti. Şirket ise geçen süre zarfında eksiklikleri gidererek kayıtlı sermaye tavanını 73 milyon TL olarak 2021 tarihine kadar uzattı. Bu noktada tahsisli sermaye artırım çalışmalarını gündemde tutuyor. Konuyla ilgili olarak yapılan en son açıklama 26 Temmuz 2017 tarihli. IG Ventures Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri’nden yapılan açıklamada SPK’nın gönderdiği yazı ile ne kadar tutarda sermaye artırımı yapılacağı, sermaye artırımında elde edilecek kaynağın nerelerde kullanılacağı ile Transtürk Holding’in üç yıllık projeksiyonunun ne olduğuna dair kamuya açıklamada bulunmasını istedi. Firmanın ilerleyen günlerde konu ile ilgili bilgiyi kamuyla paylaşması gerekiyor. 

Bu noktada hemen belirtmek isteriz ki ileriye dönük iyi niyetli planlar ve öngörüler her zaman için dile getirilebilir. Ancak asıl önemli olan bu öngörülerin hayata ne düzeyde geçirilebileceği ve geçirilme olasılığıdır. Yatırımcıların bu bilinçle hareket ederek gereksiz risklerden uzak durmasında yarar var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)