Ana SayfaPiyasaTranstürk ve Kardemir sorusu---

Transtürk ve Kardemir sorusu

1 / 2
Transtürk ve Kardemir sorusu
28 Aralık 2015 - 09:55 www.borsagundem.com

HİSSE DESTEK SEVİYESİNİ GÖRDÜ

SORU-
2016 için Kardemir hisseleri ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Daha da düşer mi sizce?

Gökhan Akbaş

CEVAP-
Geçtiğimiz yıl artan satışlara bağlı olarak kârını yükselten Kardemir, 2015 yılında ise kötü bir performans sergiledi. Şirket yılın ilk çeyreğinden başlamak üzere zarar yazdı. Her ne kadar ikinci yarıdan itibaren esas faaliyetlerinden dolayı kâra dönse de dönem sonunda zarardan kurtulamadı. Firmanın zarar etmesinde artan finansal giderler kaleminin etkisi bulunuyor. Özellikle döviz kurunda gözlenen artış şirketin zarar etmesinde etkili oldu. Kardemir’in son açıklanan dokuz aylık mali tablosuna bakıldığında da zararın artarak devam ettiğini görebilmekteyiz. Aynı ivmenin devam etmesi halinde yıl sonu bilançosunda da zararın artacağı anlaşılıyor.

Firmanın artan zararı ister istemez hissenin fiyatına da olumsuz yönde yansımakta. Kasım 2014’te düzeltilmiş verilere göre en yüksek 2,85 TL’yi gören Kardemir A,  sonrasında düşen bir eğilim sergiledi. Hisse, 14 Aralık 2015 günü en düşük 1,30 TL’yi görürken şimdilerde bu seviyenin üstünde tutunmaya çalışıyor. Piyasadaki yukarı yönlü eğilimin de etkisiyle 25 Aralık günü kapanışını 1,41 TL’den gerçekleştirdi.

Firmanın 2016 yılında finansal giderler kalemindeki tutarı iyileştirebilmesi ve satış gelirlerini artırması halinde bu olumlu gelişmenin kârına da yansıyabileceğini göreceğiz. Kârdaki artış hissenin fiyatına da ister istemez yansıyacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • l28 Aralık 2015 14:39

    olumsuz birşey olmadıkca bekleyecegız

  • KARDEMİKSS 28 Aralık 2015 10:12

    TREN TEKERLİĞİ,JANT ÜRETİMİ ,VAGON ÜRETİMİ ASLINDA HİKAYESİ VAR .AMA BİRKAÇ GRUP MAL TOPLAMA YARIŞINA GİRDİĞİİNDEN OLAN KÜÇÜK YATIRIMCIYA OLDU MESALA MERİL LYNC 2 LERDE MAL VAR.CİTİDE VE BURGAN TOPLUYOR,YAPIKREDİ TOPLUYOR HSBC TOPLUYOR ...BAKALIM 2016 NE OLACAK