Ana SayfaPiyasaTranstürk ve Kardemir sorusu---

Transtürk ve Kardemir sorusu

2 / 2
Transtürk ve Kardemir sorusu
28 Aralık 2015 - 09:55 www.borsagundem.com

ACUN MEDYA, TRANSTÜRK HOLDİNG’İN GENEL KURULU’NU BEKLİYOR

SORU-
Transtürk Holding’e Acun Ilıcalı ortak olmuş. Hissenin 70 - 80 TL  yükseleceği söyleniyor. Bu ne anlama geliyor? Ne düşünüyorsunuz?

Mustafa Topaloğlu

CEVAP-
Transtürk Holding ile ilgili 20 Kasım 2015 günü yapılan açıklamada firmanın A grubu imtiyazlı paylarının Acun Medya’ya satılması için ön anlaşma yapıldığı bildirildi. Ancak hisse devrinin gerçekleşebilmesi için öncelikle istenen ön şartların gerçekleşmesi gerekiyor. Sözleşmede belirtilen ön şartlardan ilki Transtürk Holding’in Acun Medya’nın bünyesinde birleşmesine yetkili resmi organlardan gerekli onayların alınması. 

Birleşmenin halka açık olmayan Acun Medya bünyesinde gerçekleşecek olması nedeniyle Acun Medya’nın öncelikle borsaya kote olması gerekiyor. Öte yandan Transtürk Holding’in genel kurulunda da bu yönlü bir karar alınmalı. Geçtiğimiz günlerde firma genel kurul toplantısını yapmak istedi. Ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplantı ertelendi. Kararın ardından SPK’nın da birleşmeye onay vermesi gerekiyor. Mevcut veriler göz önüne alındığında ön şartların yerine gelmesi için bir engel görünmüyor. Ancak neticede son kararı verecek olan ilgili kurumlar olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor. Bunun içinde firmaların ilgili kurumlara başvuruda bulunması gerekiyor. Borsa İstanbul’un sitesine bakıldığında ise güncel başvurular arasında Acun Medya’nın henüz borsaya kote olmak için başvuruda bulunmadığı anlaşılıyor. Söz konusu başvuru için Transtürk Holding’in genel kurulunun toplanması bekleniyor olabilir. 

Tüm bunların yanı sıra Transtürk Holding’in fiyatına bakıldığında 20 Kasım 2015 günü 0,18 TL’den kapanış yaptığını bilahare anlaşmayla ilgili haberin duyulmasından sonra harekete geçtiği gözleniyor. Hisse 11 Aralık 2015 günü en yüksek 1,81 TL’yi gördükten sonra gelen kâr satışlarıyla birlikte gerile. Şimdilerde ise 1,18 TL seviyesinde bulunuyor. Hissenin bu denli yükselmesinde Acun Medya ile birleşecek olma ihtimali doğrudan etkili oldu. Zira bu birleşme sonrasında gayri faal durumdaki şirketin, alanında başarılı faaliyet yürüten bir şirketin bünyesine girmesi söz konusu.

Halihazırda öz sermayesi ekside olan Transtürk Holding’in birikmiş geçmiş yıl zararı ise 117,7 milyon TL. Birleşme sırasında mevcut ortaklar Acun Medya’da pay alırken  bu mali yapı göz önünde bulundurulacak ve ona göre birleşme oranı düşük kalacaktır. Birleşmenin gerçekleşmesi halinde ise Acun Medya’nın sermayesi ve mali yapısına göre hissenin fiyatı belirlenecek. Bu aşamada ise fiyat vermek mümkün değil. Ancak birleşme öncesi Transtürk Holding hakkında dillendirilen uçuk fiyatların spekülatif beklentilerle dile getirilen rakamlar olduğunu da göz ardı etmemeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • l28 Aralık 2015 14:39

    olumsuz birşey olmadıkca bekleyecegız

  • KARDEMİKSS 28 Aralık 2015 10:12

    TREN TEKERLİĞİ,JANT ÜRETİMİ ,VAGON ÜRETİMİ ASLINDA HİKAYESİ VAR .AMA BİRKAÇ GRUP MAL TOPLAMA YARIŞINA GİRDİĞİİNDEN OLAN KÜÇÜK YATIRIMCIYA OLDU MESALA MERİL LYNC 2 LERDE MAL VAR.CİTİDE VE BURGAN TOPLUYOR,YAPIKREDİ TOPLUYOR HSBC TOPLUYOR ...BAKALIM 2016 NE OLACAK