Ana SayfaPiyasaTümosan ve İhlas Holding sorusu---

Tümosan ve İhlas Holding sorusu

2 / 2
Tümosan ve İhlas Holding sorusu
11 Haziran 2015 - 12:37 www.borsagundem.com

ZARAR DEVAM EDİYOR

SORU (2) - İhlas Holding’in  FK'sının ekside olması beni düşündürüyor. Yalnız şu an itibari ile alımın bir fırsat olup olmayacağı merak konusu. Sizin bu konudaki tavsiye ve beklentileriniz nelerdir?

Veysel Aksu

CEVAP- Borsada bir olaya ya da gelişmeye tek yönlü bakmak mümkün değildir. Aynı gelişme bir yatırımcı için satış nedeni olabilirken diğeri açısından alım gerekçesi olabiliyor. Bu noktada yatırım prensipleri devreye girmekte. Bizim açımızdan ise temel çıkış yatırımın uzun vadeli olmasıdır. İkinci dayanak ise büyüyen firmalar arasında seçim yapılması.

İhlas Holding her ne kadar Ulusal Pazar’da işlem görse de uzun süredir fiyatı nominal değerinin altına kaymış bulunuyor. Hisse, borsadaki en düşük fiyata sahip hisseler arasında yer alıyor. Mali yapısı hayli sıkıntılı. Sürekli zarar etmekte ve birikmiş geçmiş yıl zararı 335 milyon TL’ye dayanmış durumda. Son açıklanan 2015 yılı üç aylık bilançosunda da yine zarar söz konusu. Bu şartlar altında hisseye yatırım yapılması firmanın kâra geçeceğine dair ışığın görülmesi ve bu kârlı yapının istikrarlı şekilde devam edeceğinin düşünülmesi halinde söz konusu olabilmeli. Eğer bu yönlü bir beklenti yoksa alım yapmak gereksiz risk almak anlamına gelecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM11 Haziran 2015 12:47

    ŞİRKETİN AMBLEMİ MERSEDESİ TAKLİT EDEN FİRMADAN BEKLEME KERAMET KERAMET OLAN İKTİDARA YAINLIĞIDIR .BU TÜMOSAN damat albayrakların değilmi..