Ana SayfaPiyasaBİST dolar bazında ucuz ama..---

BİST dolar bazında ucuz ama..

4 / 4
BİST dolar bazında ucuz ama..
02 Ocak 2017 - 10:07 www.borsagundem.com

DİPTEKİ FİYATLAR ALIM FIRSATI MI?

Oluşturulan listede endeksteki ağırlığı ile ön plana çıkan bankaların yoğun bir şekilde yer alması dikkat çekmekte. Döviz yükümlülüğü yüksek olan ve son bir yılda şirket özelinde önemli haber akışının yer aldığı şirketler de tabloda önemli yer tutuyor. Dolayısıyla, bu şirketler gerçekten konjonktürel olarak ucuz seviyelerde mi yoksa bu seviyeler yeni normaller mi sorusuna şirket özelinde cevap aramak gerektiğini düşünüyoruz. Kanaatimiz bankacılık sektörünün sanayi şirketlerine göre net bir şekilde iskontolu işlem gördüğü yönünde. Özellikle, büyümeyi teşvik edici yönde atılan adımların iktisadi faaliyeti hızlandırması durumunda öncelikle olarak bankaların mevcut iskontoyla bir miktar daha hızlı tepki verme potansiyeline sahip olduğunu değerlendiriyoruz. Bunun yanında, açık döviz pozisyonları ya da faaliyetleri gereği maliyetleri döviz ağırlıklı olmasından dolayı baskıda kalan hisselerde bir tepki görülebilmesi için kurların istikrar kazanması gerektiğini düşünüyoruz.

Bunlara ek olarak, bazı hisselerin de ağırlıklı olarak son bir yıldaki haber akışı kaynaklı dip seviyelerde bulunduğunu görüyoruz. Özetle, dolar bazlı sert düşen hisse fiyatları yakın zamanda çok hızlı tepki verebilir düşüncesiyle alım yapmanın riskli olduğunu ve şirket bazında değerlendirme yapılarak seçici davranılmasının çok daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. (Erol Gürcan/Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı)

Para Dergisi

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bist 100 cü02 Ocak 2017 10:32

    borsadan bi halt olmaz..bankalar 2017 ye kötü başladı..sanayi zaten erimede..şirketi batıran yöneticiler kendi şahsi servetlerini anormal artırıyor..bizce bu şahsi servetlere el konulmalı*