Ana SayfaPiyasaÜzeyir Doğan’dan 12 hisse önerisi---

Üzeyir Doğan’dan 12 hisse önerisi

6 / 7
Üzeyir Doğan’dan 12 hisse önerisi
06 Ekim 2015 - 16:07 www.borsagundem.com

İŞTE ÜÇ RİSK PORTFÖYÜ

-Piyasalar bu kadar hareketliyken yatırımcı ne yapmalı? Parasını nasıl değerlendirmeli?

Üzeyir Doğan: Yatırımcının ilk yapması gereken kendi risk profilini belirlemek. Sonra piyasadan beklentisini belirlemesi gerekiyor. Ve kendi izlemeye, yönetmeye zamanı yoksa profesyonel bir danışmanlık hizmeti alması gerekir.
Örneğin şu aşamada 2015 yılının son çeyreğine gelirken biz düşük risk portföyümüzde yüzde 10 civarında hisse senedi bulundurmasını önerdik. Yüzde 5 dolar ve yüzde 2 de gümüş önerdik. (Son 6  haftadır portföyümüzden altını çıkarıp gümüş ekledik) Kalan yüzde 83’le de mevduata yatırım yapmalarını öneriyoruz. Mevduat kısmında da özelikle özel sektör tahvillerini öneriyoruz. Bu düşük risk portföyümüzdür.

Orta risk portföyümüzde hisse senedi oranını yüzde20, dolar yüzde 10, gümüş yüzde 5 ve mevduatı yüzde 65 olarak belirledik.

Yüksek risk portföyümüzde de şu an yüzde 40 hisse senedi, yüzde 10 dolar, yüzde 5 yine gümüş ve yüzde 45 mevduat. Biz bu oranları 2015 yılının son çeyreği başlangıcında kullandık. Ve bu oranlar aslında muhafazakar bir yaklaşımla belirlenen oranlardı. Ama biz yatırımcılara gönderdiğimiz raporlarda da şunu ifade ediyoruz. Burada hisse senetleri alt sınırda. 2015 yılının son çeyreğinde her düşüşte bu sınırı kademe kademe artırma niyetinde olduğumuzu da belirtiyoruz. 

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)