Ana SayfaPiyasaUzmanlar cari açığı nasıl yorumladı?---

Uzmanlar cari açığı nasıl yorumladı?

1 / 3
Uzmanlar cari açığı nasıl yorumladı?
11 Kasım 2015 - 10:40 www.borsagundem.com

Finans Yatırım/Kanlı: Çekirdek cari dengede düzelme yok, hatta 2012 sonundan beri en düşük seviyelerde

Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, cari işlemler dengesinde iyileşme görünse de, 'çekirdek cari dengeye' bakıldığında, burada bir düzelmenin olmadığını ve hatta 2012 sonundan beri en düşük seviyelerde olduğunun görüldüğünü belirtti. 
Baş Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, pek alışık olmadığımız üzere geçici de olsa son iki aydır cari fazla verildiğine işaret ederek, "Cari dengedeki iyileşmenin tek sebebi var: enerji ithalatımızdaki düşüş. Enerji ticareti açığımız %88 düştü YoY. Ancak altın ve enerjiyi dışlayan 'çekirdek cari dengeye' baktığımızda burada bir düzelmenin olmadığını ve hatta 2012 sonundan beri en düşük seviyelerde olduğunu görüyoruz. CIS ve MENA ekonomilerindeki olumsuz seyrin sonucunda bavul ticareti, turizm gelirlerimiz olumsuz seyretmeye devam ediyor" diye konuştu.
Baş Ekonomist Kanlı, finansman tarafında portföy çıkışların olumsuz katkıda bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
"Temel finansman kanalının ise gerek bankaların gerekse 'corporate'ların uzun vadeli dış borçlanması olduğunu görüyoruz. Özel sektörün dış borcunun vadesini uzatma eğilimi devam ediyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sağolsunlar 11 Kasım 2015 11:44

    Ruza ve isidin sayesinde cari açık azaltılır hiç üzülmeyim birisi iyi çocuk ve iş adamı diğeri ise iyi kafa kesen silahli islam gerillasi sağolsun cari açığımızi dusuruller