Ana SayfaPiyasaUzmanlar enflasyon rakamlarını yorumladı---

Uzmanlar enflasyon rakamlarını yorumladı

6 / 6
Uzmanlar enflasyon rakamlarını yorumladı
03 Eylül 2013 - 12:01 www.borsagundem.com

Halk Yatırım tarafından hazırlanan Analiz Raporu:
"Enflasyondaki düşüşün kalıcılığını kur etkisi ve talep koşulları belirleyecek.. Yıllık enflasyonda düşüş başladı(mı?) Ağustos ayında tüketici fiyatlarında % 0,10’luk düşüş yaşanması ile, yıllık enflasyon % 8,17’ye geriledi. Böylece, yıllık enflasyonun Temmuz ayında % 8,88 ile tepe yapmış olduğu görüşü resmiyet kazanmış oldu. Ancak, düşüş hareketinin devamıyla ilgili belirsizliğin Eylül enflasyon rakamları sonrasında daha netlik kazanacağı yönündeki  beklentimizi koruyoruz.
Kur etkisinin genel gecikmeli yapısı ve yaz dönemi avantajı nedeniyle şimdiye kadar sınırlı kalmış olmasının yanısıra, kurda yaşanan ikinci değer kaybı dalgası ve Eylül ayıyla birlikte genel olarak yukarı yönlü fiyat ayarlamalarının yapıldığı dönemine giriyor
oluşumuz, yıllık enflasyondaki düşüşün hızıyla ilgili temkinli yaklaşımımızın ana nedenleri. Bu doğrultuda,      % 7,5’’lik yıl sonu enflasyon tahminimizi koruyoruz (2014 sonu tahminimiz ise % 6,7).
Kur ve talep bileşenleri enflasyon risklerini şekillendirecek
Yıllık enflasyondaki düşüş hareketinin kalıcı olmasını, kurdaki değer kaybının bir kısmının geri verilerek tekrar istikrar sağlanması, iç talepte beklenen yavaşlamanın fiyat artışlarını sınırlaması, petrol fiyatlarında gevşeme yaşanması gibi unsurlar sağlayacaktır."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)